Între primărie şi şcoală, ar alege profesia de dascăl

Ștefan Lupu este profesor de istorie la Școala Gimnazială din comună, iar din 2008 este şi primar la Stejari. Susţine că, dacă ar fi pus să aleagă, şcoala ar fi pe primul plan.

Primarul din comuna Stejari nu vrea să renunțe în ruptul capului la profesia de dascăl, însă dacă la un moment dat va trebui să aleagă între administrație și educație, în mod sigur se va întoarce la catedră. „Eu am fost educat și m-am pregătit să fiu dascăl. Aș prefera să renunț la primărie, dar la catedră niciodată. Atunci când voi considera că nu mai fac față la primărie sau nu voi mai putea realiza nimic în comună, o să renunț la funcția de primar, dar voi continua să le predau elevilor istorie. Acum am câteva decepții în ceea ce privește administrația, dar sper să se îndrepte lucrurile. Dacă nu, îmi termin mandatul și apoi iau o hotărâre”, a mai spus Ștefan Lupu.

„A fost o ambiție a mea să vin la primărie, pentru că nu puteam sta liniștit când vedeam că în comunele învecinate se fac investiții, iar la Stejari nimeni nu se interesează de nimic, nici măcar să facă proiecte. Am venit și la primărie dar cu o condiție, și anume să continui să predau istorie. Din 2008, mă împart între școală și primărie. Școala este peste stradă și mă duc, îmi fac orele și vin apoi la primăriei, mai rezolv din probleme, apoi mă duc iar la ore.  La școală sunt „domnul profesor”, iar la primărie sunt „domnul primar”, a precizat Ștefan Lupu, primarul din comuna Stejari.

Ștefan Lupu este dascălul preferat de toți elevii. „Domnul profesor de istorie este cel mai bun. Noi i-am spus că dacă nu va mai putea veni la ore să nu mai candideze. Primari se mai găsesc, dar profesor ca dumnealui nu. Dacă vrea să ne părăsească o să le spunem părinților să nu-l voteze. Noi îl vrem pe domn profesor de istorie la școală”, au spus elevii.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: