Jaf pus la cale de elevi la Grupul Şcolar Bârseşti

Grupul Şcolar Industrial Bârseşti a fost prădat de hoţi. Patru tineri, presupuşi elevi, au intrat în curtea instituţiei duminică noaptea, după ce au tăiat gardul de plasă şi au sustras  dintr-o magazie zeci de paturi şi componente metalice ale acestora. Cel care a observat dispariţia bunurilor a fost paznicul unităţii de învăţământ, care a alertat imediat poliţia. Tinerii cu vârste de 20, 23 şi 21 de ani, au fost depistaţi la scurt timp după incident, fiind cercetaţi acum sun aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Prejudiciul, care se ridică la suma de 1.000 lei, a fost în totalitate recuperat.

Patru tineri au ajuns în arestul poliţiei după ce au pătruns prin efracţie duminică noaptea în magazia Grupului Şcolar Bârseşti, de unde au sustras 20 de paturi metalice. Tinerii G.P.M., G.O.C. şi B.I.A., în vârstă de 20 şi 23 de ani au fost convinşi să dea spargerea la unitatea de învăţământ de ”un cunoscut” al poliţiştilor, G.N., care în dimineaţa aceleiaşi zile s-a deplasat la grupul şcolar, de unde a sustras 45 capete de pat şi 10 bucăţi de ţeavă. Bunurile le-a încărcat într-o căruţă, iar ulterior le-a vândut unei persoane din cartierul Meteor,  de 37 de ani, pentru suma de 300 lei. Cu această ocazie, suspecţii au hotărât să revină pe timpul nopţii la acea magazie pentru a mai sustrage şi alte bunuri. Aceştia au pătruns în magazie şi au mai luat un număr de 19 paturi metalice. Bunurile au fost valorificate la rândul lor pentru suma de 315 lei, dar lucrurile nu s-au terminat aici.  Directorul instituţiei spune că sunt implicaţi elevi de la alte şcoli. ”Au fost implicaţi nişte elevi, unii dintre ei majori, de pe Strada Meteor. A venit poliţia la faţa locului, iar prejudiciul a fost recuperat. Au tăiat gardul de sârmă şi au intrat în incinta instituţiei. Nu sunt elevi de la noi, ci de la alte instituţii”, spune  Maria Dabelea, directoarea Grupului Şcolar Bârseşti. Când au văzut că merge treaba, tinerii au revenit la şcoală, însă de această dată au fost observaţi de paznic.

REŢINERE

Poliţiştii au recuperat toate bunurile sustrase, care au fost evaluate la suma de 1.000 lei.

De asemenea, în data de 12.12.2011, poliţiştii au emis pe numele suspectului G.N., ordonanţă de reţinere pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar ulterior l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: