Liderii din învăţământ nu sunt ascultaţi de autorităţi

Vasile Mija, liderul Uniunii Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Gorj este supărat pe conducerea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean deoarece nu au onorat invitaţia la un seminar asupra legislaţiei actuale în domeniul educaţiei.

Seminarul care s-a derulat la sfârşitul săptămânii trecute a scos în evidenţă problemele cu care se confrunta învăţământul gorjean, însă nici Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj, fost inspector general şi nici Ion Călinoiu nu au luat parte la dezbateri.

Vasile Mija spune că în cadrul dezbaterilor la care a participat doar inspectorul şcolar general Justin Paralescu şi liderii de sindicat din cadrul USLI Gorj s-a discutat despre sumele restante pentru decontarea navetei, despre hotărârile judecătoreşti pe probleme comune sau de situaţia economică în care se află dascălii, atrăgând atenţia că peste 77% dintre salariaţi au datorii în bănci. „Programul prevedea întâlnirea liderilor cu reprezentanţii Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean Gorj. Deşi  au confirmat prezenţa la acţiune la data şi ora stabilită, nu a sosit niciun reprezentant, dovedind încă o dată, daca mai era cazul, «marele interes» faţă de problemele pe care le întâmpină sistemul de învăţământ la nivelul judeţului Gorj”, spune Vasile Mija liderul USLI Gorj.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: