Lipsa de soluţii imorală

Candidaturi cu primar USL provenit de la PC pentru Deva, Arad, Sibiu, Piatra Neamţ şi Târgovişte şi candidaturi pentru 12 mandate de senatori şi nouă de deputaţi. Asta s-au declarat dispuşi să-i ofere lui Voiculescu liderii PSD şi PNL din USL. Mie mi se pare că Varanul deja îi păcălise. De fapt, orice mi s-ar părea mult pentru un partid care nu există. Le ştiţi, nu? Partidele care nu există tehnic vorbind, adică nu au electorat şi nici cine ştie ce răspândire în teritoriu. Se descurcă mai bine sau mai rău, în funcţie de  raţiunea care le menţine în atenţia publică. La PRM şi PNG partidele sunt liderii lor. Charismatici, fără îndoială. Nu suficient cât să intre în Parlament dar iată, suficient cât să intre în ăla european.

La PC, pe de altă parte, partidul e televiziunea şi, în general, trustul de presă. Este foarte clar că PC-ul nu ar putea contribui cu nimic altceva la eventualul succes al alianţei. Pesediştii şi liberalii pun la bătaie aparatul şi oamenii din teritoriul, Felix vine şi el cu lătrăii de la televizor. Şi, trebuie să recunoaşteţi, lătrăii sunt mai vizibili şi par să depună eforturi sincere şi dedicate cauzei. Problema lui Felix ar fi, de fapt, două probleme: una că lătrăii cam şi-au făcut treaba pe care trebuiau s-o facă. Au ajuns la acea turaţie specifică motoarelor turbo (turbate, dacă vreţi) la care se învârt în gol şi nu mai au cuplu. Practic, nu mai fac maşinăria să înainteze. A doua problemă sună şi mai grav: oare au făcut lătrăturile maşinăria să înainteze, până acum? S-ar fi zis că da, doar că experienţa Geoană (când lumea l-a votat pe Băsescu doar pentru că Antenele reuşiseră să-l victimizeze) i-a adus pe fanii propagandei cu picioarele pe pământ. Poate nu e bine să înjuri chiar aşa, unidirecţional şi fără nuanţe.

Cel mai grav pentru bietul Voiculescu este că dacă partenerii din USL nu pun botul la bluf, o să rămână în televiziunea goală. Cu cine o să se mai alieze bietul turnător? Cu Băsescu? Cu Mişcarea Populară? Cu Vadim? Cu UDMR? Poate doar PRO TV-ul şi Partida Romilor să-i mai lase o uşiţă deschisă.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: