Mândria de a fi tâmpit

“S-a descurcat foarte bine doamna ministru şi-s mândru de ea", a spus Ponta despre colega lui de guvern, Ioana Petrescu de la Finanţe, după ce o ţară întreagă a văzut filmul consultărilor în care cei doi au dat în gropi de inteligenţi ce erau, la consultările cu Băsescu. Mândria, considerată în religia ortodoxă primul din cele şapte păcate capitale, aşa cum smerenia este cea mai mare virtute, nu a fost degeaba cheia sloganului electoral al PSD la ultimele alegeri. Mândria de a fi român s-a transformat însă în mândria de a fi tâmpit, pentru că şi miniştrii PSD s-au declarat mândri de prestaţia lui Ponta la Cotroceni. Dacă fătuca aia care e pe post de ministru tot a mai deschis gura, Ponta s-a remarcat doar prin feţe tâmpe la întâlnirea cu preşedintele şi prin şmecherii ieftine la declaraţiile de după.

Ponta a fost cel mai miştocărit personaj pe reţelele de socializare în ultimele zile şi oricât ar boicota Antena 3 şi România TV subiectul, pierderea de imagine pentru premier a fost una majoră. Numai că reacţiile lui Ponta sunt din ce în ce mai tâmpe pe măsură ce trec zilele. Eu nu cred despre Ponta că are reacţii tâmpe pentru că este tâmpit, ci doar pentru că el are impresia că electoratul lui e tâmp şi crede orice. Cum să spui, când o lume întreagă ţi-a văzut faţa de elev prins cu tema nefăcută, ba că accentul lui Băsescu atunci când a pronunţat MTO nu a fost englezesc, ba că nu ai vrut să îi dai cifrele deşi le aveai în mapă, ba că aşa-i trebuie dacă s-a dus în cocină, trebuia să se aştepte că în mănâncă porcii.

Cocină sau nu, Palatul Cotroceni ar putea fi locul de muncă pentru Victor Ponta în următorii cinci ani,  dacă electoratul antibăsist nu înţelege că nu Ponta este soluţia.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: