Medicii: Atenţie la masa de Revelion!

Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu trag un semnal de alarmă cu privire la masa de Revelion. Cei mai predispuşi la crize sunt diabeticii nu degeaba secţia devine neîncăpătoare pentru gorjenii care fac abuz în preajma sărbătorilor. Medicul specialist în diabet zaharat, Lucreţia Pârcălăboiu, vine cu câteva sfaturi pe care gorjenii care suferă de această afecțiune ar trebui să le urmeze în perioada următoare.

Cei mai mulți gorjeni bolnavi de diabet ajung pe patul de spital imediat după trecerea Revelionului. Acest lucru este confirmat și de medicul specialist în diabet zaharat de la spitalul județean, Lucreția Pârcălăboiu care spune că după 3 ianuarie face și câte 20 de internări pe zi. În prezent, sunt internați la spital doar patru gorjeni diagnosticați cu diabet și asta pentru că deși au glicemia 300, cei mai mulți nu vin la spital între Crăciun și Revelion. ”Stau acasă chiar dacă glicemia atinge valori uriașe însă după 3 ianuarie o să asistăm la un val de bolnavi care au probleme. În anii trecuți am avut și 20 de internări pe zi”, a declarat Lucreția Pârcălăboiu, medic specialist în diabet zaharat.

Sfaturi

Pentru a evita internarea în spital, medicii recomandă păstrarea regimului alimentar și în această perioadă dar și mare atenție la consumul de pâine. ”Cei care au astfel de probleme trebuie să-și păstreze în continuare regimul alimentar. Asta nu înseamnă că nu pot mânca o bucățică de cârnat sau de cartaboș. De asemenea, atenție la pâine și la dulciuri. Ei știu că nu pot consuma, mai ales dulciuri. Cel mai important este însă să nu întrerupă tratamentul pentru că mulți spun că au renunțat la tablete pentru că au mâncat de toate. Tratamentul nu se întrerupe”, a adăugat medicul Lucreția Pârcălăboiu.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: