Medicii de la Sadu, disperaţi că rămân pe drumuri

Medicii de la Spitalul din Sadu s-au adunat ieri pentru a doua oară la Direcţia de Sănătate Publică, pentru a fi redistribuiţi în alte spitale. Numărul de locuri disponibile este mai mic decât cei rămaşi pe drumuri după închiderea spitalului din Bumbeşti Jiu. Oamenii sunt disperaţi pentru că nu ştiu cu ce îi aşteaptă şi se tem să nu rămână pe drumuri.

Cele peste 80 de cadre medicale şi personalul auxiliar de la spitalul din Sadu s-au adunat ieri din nou la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, pentru a afla dacă îşi vor găsi un post în alte spitale după redistribuire. În momentul de faţă nu ştiu care va fi soarta lor de acum înainte. „După 30 de ani de muncă am ajuns acuma să nu mai am unde lucra şi să stau pe la uşi pentru a-mi găsi un post. Nu se poate aşa ceva. Am venit şi luni aici la DSP să vedem ce se va întâmpla cu noi. Este o problemă delicată cu preluarea spitalului de la Sadu, care se vrea o secţie externalizată a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, însă chiar şi aşa cred că se putea găsi un loc şi pentru noi medicii, nu suntem decât şapte persoane. Chiar aşa, trebuie să ne umilim în halul ăsta?”, a spus medicul Ligioara Ivănescu.

Posturile vacante, ascunse de directorii altor spitale

Liderul sindicatului Sanitas, Valentin Popa, susţine că la nivelul unităţilor spitaliceşti sunt posturi, însă nu sunt scoase public. Acesta asigură cadrele de la Sadu că se vor găsi posturi pentru toţi în spitalele din Gorj. „Acum se poate observa lipsa de solidaritate a colegilor noştri din Gorj. Nu ducem lipsă de posturi, se ştie foarte bine că sunt posturi vacante de medici, asistenţi şi personal auxiliar, însă sunt ţinute ascunse. Ce pot să le spun acestor oameni este faptul că nu vor rămâne fără un loc de muncă şi sigur se va găsi ceva şi pentru ei”, declară Valentin Popa, liderul sindicatului Sanitas.

Salvarea spitalului, pe masa ministrului

Ieri, Ion Călinoiu - preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi primarul din Bumbeşti Jiu - Constantin Bobaru s-au aflat la Ministerul Sănătăţii pentru a obţine avizul ministrului, de transformare a spitalului din Sadu în secţie externă a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu.

Călinoiu susţine că ministrul Cseke Attila nu şi-a dat încă avizul, iar acest lucru se va întâmpla după ce va studia documentaţia depusă de autorităţile din Gorj. “Nu s-a stabilit nimic. Am depus documentaţia şi aşteptăm. Hotărârea este dată de cele două consilii şi aşteptăm avizul ministerului, iar acest aviz nu se dă pe genunche. Am lăsat documentaţia la minister şi aşteptăm un răspuns”, susţine Ion Călinoiu.

Consiliul Local Bumbeşti Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj au aprobat vineri transformarea spitalului din Bumbeşti Jiu în secţie externă a Spitalului Judeţean, dar pentru punerea în aplicare a hotărârilor este nevoie de avizul ministrului.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: