Membru PSD, posibil candidat independent la primărie

Cristian Toader Pasti nu exclude o candidatură pentru un nou mandat de primar la Târgu Cărbuneşti. Deşi este membru PSD, Pasti a vorbit la Radio Infinit despre o eventuală candidatură ca independent. Fostul edil susţine că, la ora actuală, primarul Mihai Mazilu nu are adversar. Pasti este rezervat în privinţa social-democratului Dănuţ Birău, despre care se vehiculează că ar fi omul aruncat în luptă de PSD.

Rep.: Domnul Mihai Mazilu va candida pentru un nou mandat de primar. În momentul de faţă, se spune că nu are adversari. Ce părere aveţi?     

C.T.P.: La momentul acesta, nu are adversari şi Mihai Mazilu va câştiga uşor alegerile. Sigur că echipa PSD de la Târgu Cărbuneşti îşi va structura un candidat, eu nu fac parte din acea echipă pentru că sunt la Târgu Jiu în echipa lui Aurel Popescu.

Rep.: Vă gândiţi să candidaţi la Primăria Târgu Cărbuneşti?

C.T.P.: Deocamdată nu am timp să mă gândesc la acest lucru, dar este posibil să candidez, orice este posibil. Problema este că dacă voi candida, când voi candida, voi candida independent. Nu poţi să te duci peste o organizaţie care este deja structurată, care probabil îşi are un candidat la primărie. Nu poţi să te duci peste oamenii ăia, care îşi formează un candidat şi să spui că vrei tu să candidezi.  

Rep.: Dumneavoastră l-aţi învinge pe Mihai Mazilu în lupta electorală?

C.T.P.: Eu întotdeauna când am intrat într-o luptă, am intrat ca să câştig. În 1996, când am intrat prima dată, PDSR era un partid de 80%, iar eu am intrat într-un partid de 5% şi am câştigat alegerile. La fel şi în 2000, când m-am bătut cu CDR, la fel şi în 2004 când erau alţii pe val, iar eu eram sub val. Eu dacă intru în luptă, intru să câştig, deci şanse am foarte mari. Oricum vă spun că relaţiile mele cu actualul primar sunt unele normale. De foarte mult timp sunt relaţii de respect între un fost primar şi un actual primar, faptul c-aş intra în luptă, nu intru să jignesc pe nimeni, aş intra, dacă aş câştiga bine, dacă nu strâng mâna adversarului pentru că a fost mai bun şi „La revedere!”.

Rep.: PSD cu Dănuţ Birău îl poate „bate” pe Mihai Mazilu, pentru că a fost numele cel mai vehiculat?

C.T.P.: Trebuie să încerce. Eu, în anul 1996, aveam 36 de ani, iar contracandidatul meu avea 50 şi ceva de ani. La momentul ăsta trebuie să se pregătească, trebuie să fie foarte activ, trebuie să lămurească oamenii, să ai o alură de lider, iar asta nu se face peste noapte. Asta se face de a lungul anilor şi trebuie să confirmi, sunt multe lucruri de făcut. Trebuie să ai o echipă în spate bună, să ai o organizare bună, trebuie să te vrea cam toţi oamenii din partid.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: