Ministrul Gerea: Ar fi „inabil“ să schimbăm conducerea CE Oltenia

Ministrul energiei, Andrei Gerea, invitat la o emisiune la Realitatea TV,  a declarat că speră că ultimele întâmplări de la CE Oltenia să fie „învăţătură de minte“. Gerea a spus explicit că nu intenţionează să propună demiterea lui Ciurel.

„Sper ca istoria şi păţaniile din această perioadă, ianuarie-martie, să fie o învăţătură de minte nu numai pentru Laurenţiu Ciurel, ci şi pentru celelalte părţi implicate în conflict“, a zis Gerea. Totodată, el a spus că prima măsură luată la CEO este schimbarea Consiliului de Supraveghere, dar că nu va fi o schimbare la nivelul Directoratului. „Managementul nu a fost singur, a fost împreună cu Consiliul de Supraveghere. CS trebuia să fie atent pe principalii indicatori. Şi-au luat nişte angajamente care nu au putut fi duse la îndeplinire pe anul trecut, drept urmare am solicitat înlocuirea Consiliului de Supraveghere. Cu un nou consiliu de supraveghere şi cu o nouă selecţie care se va face vom putea aprecia în mod corect inclusiv performanţa managementului sau Comitetului Director care se află acum la Oltenia. Aceştia sunt paşii. Ar fi inabil din partea noastră să determinăm schimbarea tuturor factorilor de conducere într-un moment delicat mai ales acum când la nivelul CEO trebuie luate măsuri esenţiale“, a declarat Gerea.

Supraveghetorii de la CEO par să fi reacţionat la felul în care Guvernul vrea să liniştească apele la complex, prin sacrificarea unui for de conducere de la companie. „Până nu am un alt consiliu de supraveghere nu pot să fac mai multe comentarii“, a spus ministrul. El a mai spus că la acest moment „este un armistiţiu“, deoarece acum au loc negocierile pentru un contract de muncă. CE Oltenia vrea să dea afară 2.133 de persoane, dar ministrul dă asigurări că „nimeni nu va pleca sărac acasă“.

Zeci de mineri şi energeticieni au renunţat la proteste vinerea trecută, după negocieri mediate de ministrul Energiei. Acesta le-a spus încă de atunci că au venit să negocieze drepturi, nu să impună schimbarea conducerii. Liderii sindicali de la FNME nu au semnat protocolul cu administraţia CE Oltenia şi spun în continuare că soluţia de redresare a companiei trebuie să înceapă cu demiterea celui care a dus-o pe pierderi.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: