Mitrescu: Creţan i-a adus pe cei de la Greenpeace la CE Rovinari

Constantin Creţan, liderul Federaţiei Naţionale a Muncii, este acuzat de sindicaliştii din CE Rovinari că a adus membrii Greenpeace să protesteze la companie. Mai mulţi membri Greenpeace au protestat săptămâna trecută la Rovinari când au reuşit să sară gardul şi să urce pe turnurile de răcire. Ministerul Economiei a cerut notă explicativă iar după vizionarea imaginilor surprinse de camerele protestatarilor conducerea l-a observat pe Constantin Creţan printre activişti. Creţan nu spune că nu-i cunoaşte, dar nici că este responsabil de organizarea protestului. Pe pagina de internat a ziarului Pandurul, www.pandurul.ro, vor putea fi văzute imaginile cu activiştii Greenpeace şi Creţan. 

Constantin Mitrescu, preşedintele Sindicatului Energia din CE Rovinari, a făcut ieri o serie de acuzaţii la adresa liderului Federaţiei Muncii Constantin Creţan. Mitrescu a descoperit pe site-ul Greenpeace o filmare de la Rovinari, unde apare Creţan, acesta dându-le indicaţii protestatarilor. Imaginile au fost descoperite după ce Ministerul Economiei a cerut notă explicativă, mai ales că activiştii Greenpeace au reuşit să treacă de paza complexului. „Conducerea face o analiză pentru a da un răspuns Ministerului despre protestul Greenpeace. Când ne-am uitat pe imagini am dat de domnul Creţan care a venit odată cu microbuzele lor, le-a dat nişte pliante, le-a dat indicaţii, le-a arătat cum să sară gardul. Deci domnul Creţan, care spune că este apărătorul minerilor şi energeticienilor, nu mai pun că are 20 de membri, îi aduce pe cei de la Greenpeace care nu sunt de acord cu producerea energiei pe bază de cărbune. Ce vrea, să se închidă-“, a declarat Constantin Mitrescu.

Liderul FNM, Constantin Creţan, nu a infirmat că îi cunoaşte pe cei de la Greenpeace, dar a menţionat că nu el este cel care i-a adus. În plus, Creţan spune că este un apărător al mediului iar compania nu pare interesată de acesta. Mai mult, Creţan s-a supărat când a auzit de acuzaţiile sindicaliştilor. „În primul rând ar trebui să studieze despre această organizaţie, este renumită la nivel european. Îi cunosc pentru că mă preocup de problemele de mediu, am discutat cu ei. Ştiţi că eu am sesizat mereu ce se întâmplă cu mediul iar CE Rovinari a fost amendat de multe ori. Nu i-am adus eu, ţin legătura cu ei. I-am salutat, îi cunosc. Nu vreau să se închisă, dar să se pună la punct cu mediu“, a explicat Creţan.

PROTEST

Douăzeci de activişti Greenpeace au protestat vineri la CE Rovinari şi chiar s-au urcat pe turnurile de răcire. Aceştia erau înarmaţi cu bannere prin care cereau reducerea poluării şi retehnologizarea termocentralelor din România.

RĂSPUNS

Purtătorul său de cuvânt al CE Rovinari, Diana Milea, a menţionat că producătorul de energie „nu înţelege” acţiunea de protest a acestora, atâta timp cât unitatea a investit zeci de milioane de euro în instalaţii de desulfurare şi pentru a se retehnologiza, emisiile de dioxid de sulf reducându-se în prezent de peste 12 ori faţă de cele de acum câţiva ani.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: