Modernizarea Peşterii Polovragi, făcută din fonduri proprii

Modernizarea Peşterii Polovragi va fi făcută cu fondurile obţinute din vânzarea biletelor şi a suvenirurilor. Anul trecut a fost încasată suma de 57.000 de lei, bani suficienţi pentru acoperirea cheltuielilor şi a investiţiilor. Începând cu această lună preţul unui bilet este de 5 lei, elevii şi studenţi plătind jumătate din valoarea acestuia.

Lucrările de modernizare a Peşterii Polovragi au fost demarate ieri, urmând a fi finalizate până la sfârşitul lunii. De-a lungul traseului turistic vor fi montate balustrade de sprijin, iar pe anumite porţiuni vor exista balustrade de protecţie a formaţiunilor carstice. De asemenea, se vor înmulţi indicatoarele către peşteră, încă trei bannere urmând a fi amplasate pe traseul de la drumul forestier. “Este primul an în care se va putea aplica Legea ariilor protejate deoarece toate fondurile încasate dintr-o arie protejată vor fi investite în modernizarea ei. Anul 2010 a fost un an bun din punct de vedere financiar pentru că am reuşit să ne autofinanţăm. Din vizitare am reuşit să încasăm 57.000 ron, bani din care ne-am acoperit cheltuielile, rămânând şi un plus pentru investiţii. Astfel vom amenaja cei 600 de mp electrificaţi din peşteră. În aceste zile vom monta balustradele de sprijin pe tot traseul şi balustradele de protecţie a formaţiunilor carstice reprezentative. Totodată vom îndesi indicatoarele pe drumul către peşteră”, a declarat Felicia Bantea, ghidul Peşterii Polovragi.

S-a mărit preţul biletelor

Preţul biletului de intrare în Peştera Polovragi a fost majorat de la 2,4 lei la 5 lei. “Prin decizia custodelui sitului Nordul Gorjului de Est am reuşit să impunem preţuri separate pentru peşteră, faţă de celelalte obiective ale Muzeului Judeţean. De asemenea, au fost realizate bilete personalizate cu imagini din peşteră. Preţul unui bilet este de 5 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru copii, elevi sau studenţi”, a mai precizat Felicia Bantea. Ghidul Peşterii Polovragi spune că vor fi continuate amenajările şi anul viitor. “Intenţionăm să amenajăm o sală de aşteptare pentru turişti, o anticameră cu imagini din peşteră, şi o a doua poartă de intrare”, a declarat Felicia Bantea.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: