Motrenii, fără apă caldă şi căldură

Motrenii îngheaţă de frig în apartamente, de două zile, pentru că oraşul nu mai este alimentat cu căldură. Din cauza unor lucrări efectuate de furnizorul de energie electrică din oraş, la UATAA Motru au fost sparte mai multe ţevi,  motiv pentru care furnizarea agentului termic nu a fost posibilă. Administratorul UATAA, Ilie Schintee, anunţă că situaţia nu se va îmbunătăţi curând.

În miezul iernii locuitorii oraşului Motru au rămas fără căldură şi apă caldă. „Nu ştiu ce au făcut cei de la Electrica la ei la staţie, unde suntem şi noi legaţi şi ne-au dat centrala afară. Ne-au prins cu centrala fără apă, când funcţionează normal la 450 de grade, n-a mai avut apă, n-a mai avut aerisire, fără ventilaţie, fără nimic şi s-au spart două sau trei ţevi din cazan. Apă caldă nu o să aibă nici săptămâna asta şi nici viitoarele. Nu au apă caldă, dar căldură o să fie. Nu este un mecanism în care bagi acum păcurină, acum dă căldură”, susţine Ilie Schintee.

Datorii la SNLO

Mai mult, stocul de cărbune rămas la UATAA este foarte mic, iar datoriile societăţii către SNLO cresc de la o zi la alta. „Noi avem contract pe 1700 de tone, iar până acum ne-a adus 700 de tone, dar nu am cu ce să plătesc”, mai spune Ilie Schintee. Acesta a explicat că şi consumul a crescut. Cantitatea consumată în trei zile este epuizată acum într-o zi.

 „Mai avem pe stoc încă 200 de tone de păcură. Pe noi 300 de tone de păcură pe care le consumăm lunar ne costă şase miliarde şi jumătate de lei vechi. Aceste 200 de tone de păcură ar trebui să ne ajungă peste 20 de zile. În această perioadă, mineritul fiind în concediu iau cărbunele din stoc, care este de o calitate mai proastă şi suntem nevoiţi să consumăm mai multă păcură. Am ajuns până la 18 tone pe zi. Deci cât consumam în trei zile, acum consum într-o zi“.

Mulţi datornici

Directorul UATAA Motru este hotărât să întrerupă furnizarea apei calde, pe care şi aşa o primeau gratis, pentru că motrenii nu-şi plătesc datoriile.

Motrenii merită asta, susţine directorul societăţii de termoficare, pentru că nu şi-au achitat facturile. „Nu şi-au achitat nici 80% dintre ei facturile pe luna decembrie. Nu am avut bani nici să plătesc salariile angajaţilor din încasările pe care le-am făcut. A trebuit să ne dea primăria bani să plătim oamenii că au venit şi la ei Sărbătorile şi nu-i puteam lăsa aşa. În ceea ce priveşte recuperarea creanţelor nu este o situaţie dificilă, este extraordinar de dificilă”, mai spune Schintee.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: