Naţionala lui Stângă întâlneşte azi Croaţia

Naţionala de handbal a României pregătită de antrenorul Energiei, Vasile  Stângă,  începe azi serie de jocuri din grupa de calificare cu un meci greu, în Croaţia, împotriva vicecampioanei lumii şi a Europei. Partida cu croaţii este programată în această seară, de la ora 21:00, fiind transmisă în direct la Sport.ro. Printre jucătorii convocaţi de Stângă pentru acest meci se află şi trei gorjeni, Ciobanu, Novanc şi Savenco de la Energia.

Echipa naţională de handbal încearcă să le reamintească românilor  de vremurile bune din handbal iar jucătorii lui Stângă  vor să înceapă campania cu o victorie în Croaţia. De 4 ori câştigătoare a Campionatului Mondial, România înfruntă azi favorita grupei, vicecampioana lumii şi a Europei - Croaţia. Din aceiaşi grupă cu România şi Croaţia mai fac parte Spania şi Lituania. Calificarea României în dauna Rusiei la Mondialul din Suedia a deschis noi perspective pentru handbalul masculin. În primul rând, tricolorii au câştigat enorm la capitolul încredere.

România îşi începe azi, din Croaţia, campania de calificare la Campionatul European din 2012 din Serbia, competiţie la care nu a mai participat de 14 ani.

Pentru că nu a mai avut rezultate bune Naţionala a căzut până în urna a treia valorică, motiv pentru care a prins o "grupă a morţii" în preliminariile actuale. Mai exact, cu Croaţia şi Spania, două superputeri ale handbalului mondial, care şi-au trecut în palmares şi titlul mondial în ultimul deceniu. Şi cum la Euro merg doar două reprezentative din fiecare grupă, bătălia pentru calificare va fi dură, mai ales pentru România.

Handbaliştii lui Vasile Stângă privesc însă cu curaj spre noua campanie de calificare. După ce au reuşit un rezultat răsunător, să elimine Rusia în barajul pentru Mondiale în condiţiile în care pierduseră prima manşă la Bucureşti la patru goluri, românii cred acum în forţele lor. Selecţionerul Vasile Stângă a mărturisit  că atitudinea din sânul naţionalei s-a schimbat radical: "Atmosfera este propice marii performanţe. Vom întâlni în aceste preliminarii două naţionale tari, Croaţia şi Spania, dar care pot fi bătute în conjunctura actuală". La trei zile după meciul de azi, în România va sosi Spania, o altă forţă a handbalului european. "Dacă obţinem măcar două puncte din aceste două jocuri, este bine. Ne-am propus să batem tot acasă, plus un succes în Lituania, condiţie în care putem reveni la Euro", a mai spus antrenorul Vasile  Stângă.

Lotul României pentru meciul cu Croaţia

PORTARI:Popescu, Ciobanu

EXTREME:Sabou, Ciubotariu, Toma, Ghionea

INTERI:Şania, A. Stamate, Şimicu, Jurcă, Georgescu

CENTRI:Fenici, Csepreghi

PIVOŢI:I. Stamate, Novanc, Savenco

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: