Nouă încercare de arestare a lui Condescu şi Temelescu

Procurorul Emil Moţa face astăzi ultima încercare pentru a obţine arestarea preventivă a foştilor şefi de la Pandurii, Marin Condescu şi Viorel Temelescu. Moţa a pierdut deja în trei încercări similare, dar poate câştiga „meciul” şi dacă scorul va fi 1-3 în favoarea inculpaţilor. Decizia va fi luată astăzi la Curtea de Apel Craiova.

Emoțiile ar putea lua sfârșit azi pentru foștii președinți de la Pandurii, trimiși în judecată pentru prejudicierea clubului cu câteva milioane de lei, dacă magistrații Curții de Apel Craiova resping propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi. Anchetatorii au contestat decizia Tribunalului Olt, de acum mai bine de o săptămână, prin care Marin Condescu și Viorel Temelescu urmează să fie puși sub control judiciar, nu arestați, cei doi inculpați solicitând și ei anularea controlului judiciar, astfel că, azi, magistrații din Bănie au de dat o sentință destul de importantă pentru mersul procesului.

Verdictul care va fi pronunțat la Craiova nu va mai putea fi contestat nici de anchetatori și nici de către cei doi foști șefi ai clubului de fotbal. Dacă propunerea de arestare este respinsă, cei doi nu mai pot fi băgați în spatele gratiilor decât dacă vor fi condamnați definitiv la închisoare, în baza probelor de la dosar, sau dacă încalcă vreuna din regulile impuse sub controlul judiciar, în cazul în care este menținută decizia Tribunalului Olt. Curtea de Apel Craiova a mai fost chemată și toamna trecută să dea un verdict la cererea de arestare formulată atunci de procurorii gorjeni pe numele celor doi inculpați, dar judecătorii nu au găsit probe la dosar care să susțină luarea unei asemenea decizii, asta după ce lipsa probelor a fost invocată atunci și de Tribunalul Gorj pentru a respinge propunerea de arestare preventivă.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: