Nu ne mai facem bine

Cred că vor mai trece trei-patru cicluri electorale până când clasa politică din România va arăta aşa cum ar fi normal într-o ţară membră NATO şi UE. Cazul Oprescu arată că actuala clasă politică nu se mai poate schimba. Teama de DNA nu este suficientă pentru a se opri din luat şpagă. Teama de puşcărie păleşte în faţa milioanelor de euro care îi aşteaptă. Şi care se adaugă milioanelor de euro primite deja în anii trecuţi. Dacă nu chiar zecilor de milioane de euro, şpăgile fiind pe măsura bugetelor pe care le gestionează primarii respectivi.

Oprescu este un caz de manual şi datorită trecutului său. Fiul al unui general de Securitate, crescut politic pe lângă Ion Iliescu, Sorin Oprescu este tipul de politician cu priză la electoratul din România. Şmecheraş, cu vorbele la el, dar şi cu o carieră de chirurg în spate. Nu a fost sărac şi curat, cum se prezenta Iliescu, dar cine se aşteaptă de la un doctor să fie sărac?

Despre şpăgile primite ani la rând de Sorin Oprescu au vorbit oamenii politici de aceeaşi factură cu el, mai ales Dan Diaconescu şi Marian Vanghelie. Mişcându-se în aceeaşi mocirlă, ei între ei îşi ştiu bubele unul altuia. Dan Diaconescu a vorbit de averi fabuloase deţinute de Sorin Oprescu în străinătate. Drept este că DD fabula mult la televizor, dar iată că după câţiva ani oamenii de afaceri încep să vorbească. Doar unul din cei patru denunţători spune că i-a dat lui Oprescu un milion de euro, în vreo 20 de tranşe. Şi cine ştie câţi au cotizat!

Poate că procurorii DNA vor reuşi să-i adune până la finele anului pe marii corupţi ai României. Dar ce vine din spate? La toate partidele vedem o ceată de incompetenţi, care vin tot pe furat. Cu mici excepţii. Cred că abia după ce mai arestează procurorii vreo două mandate de aici încolo, va începe şi ţara asta să se facă bine.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: