O elevă de la „Spiru Haret“ a născut, dar nu ştia că e gravidă

O tânără din satul Cocoreni, comuna Bâlteni, elevă în clasa a 11-a  la Colegiul Naţional „Spiru Haret“ (CNSH) din Târgu-Jiu, a dat naştere unui copil. Fata stătea în internat, iar la mijlocul săptămânii trecute i s-a făcut rău şi a fost dusă la spital. După câteva ore tânăra a adus pe lume un copil perfect sănătos. Conducerea liceului nu se aştepta la una ca asta mai ales că eleva era una din cele mai bune la învăţătură şi liniştită. Eleva a spus medicilor că nu ştia că este însărcinată.

Nimeni nu şi-a dat seama că adolescenta urmează să aducă pe lume un copil. „Nimeni nu şi-a dat seama că este însărcinată. Avea un comportament normal. La începutul săptămânii la o pedagogă i s-a părut ceva ciudat la ea. A sesizat o schimbare şi i-a spus celei de a schimbat-o în tură. Totul s-a întâmplat exact cu o zi înainte să i se facă rău şi să o ducă la spital. În ziua când au dus-o la spital am aflat că e însărcinată şi tot atunci a şi născut”, a declarat Carmen Cosmulescu, director adjunct CNSH.  

Nu ştia că e gravidă

La mijlocul săptămânii fetei, i s-a făcut rău şi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Medicilor de aici li s-a părut ceva în neregulă şi au transferat-o pe tânără în Secţia de Ginecologie. „Noi am luat tânăra cu salvarea de la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru că ne-au cerut transferul spre Secţia de Ginecologie”, a declarat Ana Duma, directorul Ambulanţei Gorj.

După câteva ore, eleva a adus pe lume o fetiţă perfect sănătoasă.  Tânăra le-a povestit medicilor că nu a ştiut până în acel moment că este însărcinată, iar acum speră să se căsătorească cu tatăl copilului. „Tânăra de 17 ani a născut o fetiţă sănătoasă. Acum ambele sunt bine, starea lor de sănătate evoluează bine. Am vorbit cu ea şi ne-a spus că nu ştia că este însărcină. O durea spatele, dar credea că are probleme cu rinichii. Vrea să se căsătorească cu tatăl copilului după ce va termina şcoala că am înţeles de la ea că mai are doi ani de liceu.”, a declarat Tatiana Cucu, medic neonatolog.

Conducerea unităţii de învăţământ nu se aştepta la una ca asta din partea Ancăi. „Pot să vă spun că noi nu ne aşteptam la una ca asta. Eleva era una din cele mai bune. Acul trecut a încheiat cu medie peste nouă. Era liniştită, integrată foarte bine în colectiv. Nu avea nicio absenţă la şcoală. Stătea în internat şi nu a făcut probleme. S-a ascuns atât de bine încât nimeni nu şi-a dat seama că este însărcinată”, a declarat Carmen Cosmulescu, director adjunct CNSH.

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: