Opt localuri din Târgu Jiu, interzise pentru doi traficanţi de droguri

Doi tineri din Gorj care la sfârşitul lunii februarie au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv într-o anchetă instrumentată de procurorii DIICOT de la Târgu Jiu, au primit acum interdicţie din partea magistraţilor de a frecventa anumite localuri din municipiu, asta după ce au fost condamnaţi la închisoare cu suspendarea executării pedepsei.

Alin Vasile Iordănescu şi Ionuţ Cristian Duşoi şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată şi, din boxa acuzaţilor, în stare de arest preventiv, au pledat „vinovat”, beneficiind de o sentinţă favorabilă, conform legislaţiei în vigoare.

Astfel, fiecare din cei doi a fost condamnat pentru mai multe ilegalităţi, pedeapsa cea mai mare decisă de magistraţi, cea de trei ani cu doi ani interzicerea unor drepturi fiind transformată într-un termen de încercare de cinci ani. În tot acest timp, tinerii au obligaţia să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune şi, printre altele, să nu frecventeze o serie de localuri din municipiu. „Obligă pe cei doi condamnaţi să nu frecventeze localurile Eclipsa, Perugia, Clasic, Towers, Vox, Belfast, Acropole, Domino din Tg-Jiu, judeţul Gorj”, au decis magistraţii.

Cei doi inculpaţi rămân şi fără o grămadă de bani pe care i-au câştigat prin vânzarea de droguri, judecătorii decizând confiscarea unor sume destul de mari de la aceştia. „În baza art. 17 alin. 1 din Legea nr. 143/2000, confiscă de la fiecare inculpat suma de câte 3.000 lei, reprezentând echivalentul în bani a drogurilor vândute de către fiecare inculpat. În baza art. 17 alin. 1 şi 18 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 confiscă de la inculpatul Duşoi Ionuţ Cristian şi dispune distrugerea cantităţii de 19,59 gr. rezină de cannabis şi de la inculpatul Iordănescu Vasile Alin, cantitatea de 6,63 gr. rezină de cannabis”, se arată în decizia magistraţilor, care i-au mai obligat pe cei doi şi la plata a câte 2000 de lei cheltuieli judiciare statului român.

Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: