Păcurar, dorit de Porumboiu

Mijlocaşul echipei Pandurii, Alexandru Păcurar, este unul dintre cei mai apreciaţi jucători pe postul de mijlocaş stânga din Liga I. Acesta s-a situat pe locul trei în clasamentul de final de an întocmit de redactorii cotidianului PRO Sport.

Aflat din anul 2006 la Pandurii, Păcurar crede că a venit momentul să facă o schimbare în cariera sa şi să facă pasul către o echipă mai bună. Ofertat în toamnă de CFR Cluj, doar verbal, fără să fi primit nimic scris pe adresa clubului. Păcurar este dorit şi de Victor Piţurcă în eventualitatea că va semna cu Universitatea Craiova. Ieri însă, pe adresa clubului a sosit o ofertă din partea altui club care şi-ar dori din retur să-l transfere pe Păcurar, FC Vaslui.

Ofertele, fie ele scrise sau verbale, au început să apară şi datorită valorii jucătorului dar şi ca urmare a dorinţei sale de a pleca de la Pandurii. Şansele de a mai evolua la Târgu Jiu sunt destul de reduse pentru Păcurar. Ieri preşedintele Condescu a dezvăluit faptul că are o ofertă concretă de la patronul celor de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, discuţiile urmând să fie finalizate după sărbători.

S-a înţeles cu preşedintele Condescu pentru transfer 

După ce primele oferte de la CFR şi Universitatea Craiova au fost vehiculate în presă, jucătorul a recunoscut imediat că este interesat să plece de la Târgu Jiu, apreciind că, deşi mai are contract cu echipa din Târgu Jiu pentru următorii doi ani, el are o înţelegere cu preşedintele Marin Condescu pentru a pleca în cazul unei oferte avantajoase pentru ambele părţi: „Pentru mine este mai puţin importantă situaţia mea contractuală, poate să conteze sau să nu conteze deloc Într-adevăr, contractul meu cu Pandurii se încheie în 2012, dar asta nu contează pentru că eu am o înţelegere cu domnul preşedinte Condescu. Acesta mi-a promis că mă va lăsa în această iarnă să plec şi sunt sigur că aşa se va întâmpla. Am deja trei ani petrecuţi aici şi trebuie să schimb ceva. Trebuie doar să apară o ofertă din care să câştigăm împreună, şi eu şi clubul. Nu cred că această ofertă va întârzia prea mult să apară, aşa că şansele ca eu să mai joc la Pandurii sunt foarte mici”. Şansele de a mai juca la Pandurii şi în retur sunt estimate de mijlocaş la sub 50 % dar plecarea sa depinde de ofertele pe care le va primi: „Sincer, cred că am mai puţin de 50% şanse de a mai juca la Pandurii şi în retur. Dar nu se ştie niciodată.”

Piţurcă, interesat de Păcurar?

După discuţiile de acum câteva luni cu cei de la CFR Cluj, care doar au tatonat terenul să vadă cât i-ar costa un transfer, Păcurar a mai aflat de o variantă de transfer căreia nu i-ar spune nu. Antrenorul Victor Piţurcă condiţiona la un moment dat venirea sa la Universitatea Craiova şi printr-o legitimare a lui Păcurar la echipa din Bănie. „Am auzit şi eu că aş fi dorit la Craiova, dar deocamdată pot să spun că nu am nici o ofertă clară, concretă, de la nimeni, nu neapărat de la Craiova. Deocamdată eu nu am vorbit nici cu cei de la Craiova, nici cu domnul Piţurcă. Ceea ce am auzit, am auzit tot din presă, iar eu nu pot decât să aştept. În primul rând cred că ar fi o onoare pentru mine să lucrez cu domnul Piţurcă pentru că este unul dintre cei mai mari antrenori români. Aşa că ar fi o adevărată plăcere pentru mine să lucrez cu dânsul, iar dacă este adevărat, eu unul chiar mă bucur foarte tare că mă doreşte”. Fiind un jucător care se adaptează rapid la orice echipă, păcurar spune că n-ar conta pentru el la ce echipă ar juca până la urmă: „Nu ar conta prea mult în ce zonă voi merge, pentru că eu sunt obişnuit să joc oriunde sunt dorit şi mă simt bine. Dar, Craiova este o echipă cu pretenţii şi sunt sigur că, dacă domnul Piţurcă va fi antrenor şi pretenţiile lui vor fi mari. Aşa că din punctul ăsta de vedere ar fi un pas înainte în cariera mea de fotbalist”.

Condescu: „Păcurar poate pleca la orice echipă vrea el!”

Preşedintele Condescu recunoaşte că Păcurar are permisiunea sa de a pleca de la Pandurii chiar din această iarnă urmând să se mai discute asupra sumei de transfer: „Păcurar are promisiunea noastră că va putea pleca la ce echipă vrea el, am spus că îi dau drumul oricând. Rămâne să discutăm pe ce bani va pleca şi care sunt condiţiile transferului său”. Oficialul i-a reproşat mijlocaşului faptul că s-a gândit mai mult la cum să plece de la Pandurii decât la jocul său în acest tur: „Păcurar cred că a făcut o greşeală tactică. A spus el sau a lăsat să se înţeleagă în presă că are oferte de la echipe direct şi nu s-au confirmat până acum. Singura ofertă este de la Vaslui. Păcurar cred că trebuia să se gândească mai bine să joace cam toate meciurile şi nu unul da, altul nu”.

Antrenorul Liviu Ciobotariu a aflat deja de discuţiile referitoare la despărţirea de Păcurar şi este împăcat cu situaţia deşi considera că păcurar e un jucător de bază şi l-ar fi dorit în continuare în lot:  „Este adevărat că Alexandru Păcurar reprezintă un capitol special pentru Pandurii în această iarnă. El nu se încadrează pe acea listă pe care am făcut-o eu în cea ce priveşte situaţia contractuală a unor jucători. Dar chiar dacă mi-aş dori eu să mai rămână, din câte se pare, Alex va pleca de la Pandurii pentru că am înţeles de la conducere că are şi ceva oferte. Şi dacă va pleca, va fi avantajos şi pentru club. În orice caz, consider că acest jucător şi-a făcut datoria pentru Pandurii şi este dreptul lui să plece în altă parte dacă vrea”, a spus Ciobotariu.  (M.P)

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: