Pandurii, „gripaţi“ la Iaşi

Nu mai bat pe nimeni! Pandurii lui Ciobotariu au părut o echipă plafonată în deplasarea de la Iaşi, gazdele obţinând o victorie pe deplin meritată după reuşita din startul partidei a lui Bujor. Gorjenii au ajuns astfel la 8 meciuri consecutive fără victorie în campionat iar Ciobi mai are de aşteptat până să simtă gustul succesului pe banca echipei din Târgu Jiu.

Poli Iaşi: Brăneţ – Costache (Pecnik 77’), Munteanu, Străuţ – Constantin, Ignatov, Mihailov, Miclea (Bârlădeanu 55’)- Bujor,  Bâlbă (Balde 67’) 

Antrenor: Petre Grigoraş

Pandurii: Mingote – Rusu (Popete 46’),Martinovic, Chibulcutean,Cardoso - Hidişan (Raskovic 71’),Stângă (Stromaier 58’), Păcurar, Murgan - Tilincă, Lazic 

Antrenor: Liviu Ciobotariu

Goluri: Bujor (min. 6’)

Cartonaşe galbene: Adrian Ilie (min.40’),Mihailov (42’),Ignatov (79’),Munteanu (82’) / Murgan (60’), Lazic (61’), Martinovic (71’), Cardoso (88’)

Cartonaşe roşii: Murgan (84’)

Spectatori: 3500.

Pandurii au plecat la Iaşi cu gândul să stopeze seria neagră de 7 meciuri fără victorie în campionat. Şi-au luat toate măsurile să nu se infecteze cu gripa porcină care a pus stăpânire pe capitala Moldovei (s-au antrenat la Buzău şi s-au cazat în afara Iaşului) însă au uitat un lucru esenţial. Să joace şi fotbal. Cu Mingote titularizat surprinzător în poartă, Rusu fundaş dreapta în locul lui Popete, Murgan la mijloc şi spiriduşul Lazic în atac, gorjenii n-au trecut centrul terenului în primele 6 minute! Ieşenii au presat continuu în startul meciului şi au primit răsplata în minutul 7 când Cristi Constantin a centrat de lângă Rusu iar Bujor l-a executat cu capul pe Mingote.  Năuciţi de lovitura primită, elevii lui Ciobotariu erau s-o comită din nou 3 minute mai târziu când balonul a circulat pe acelaşi traseu Constantin-Bujor însă ultimul nu a mai nimerit ţinta din doar câţiva metri. Titularizat în banda dreaptă, Rusu a fost un simplu jalon pentru Cristi Constantin, şi a arătat încă o dată că nu are calităţile necesare pentru un astfel de post. Deşi aveau nu mai puţin de 7 jucători absenţi, ieşenii lui Grigoraş i-au înghesuit pe panduri în propriul teren şi au părut clar echipa mai însetată de victorie după 5 etape de secetă. De altfel Pandurii au bifat prima ocazie abia în minutul 26 dar Lazic a centrat imprecis în faţa porţii după o pasă excelentă a lui Păcurar.  La faza imediat următoare Iaşiul îşi putea dubla avantajul însă macedoneanul Ignatov a tras puţin pe lângă poartă după o fază bine construită de „inamicul numărul 1”, Bujor. Moldovenii au mai redus motoarele până la pauză şi le-au permis gorjenilor să scoată capul de la cutie însă tentativele lor de atac au fost timide. Doar în urma unor faze fixe oaspeţii au creat puţină panică în careul ieşenilor însă aceştia au scăpat cu faţa curată la lovitura de cap blocată a lui Martinovic. Munteanu a semnat ultima ocazie a primei reprize dar şutul său din lovitură liberă a ocolit de puţin vinclul. 1 la 0 la pauză iar Pandurii păreau total scoşi din ritm de pauza forţată de 2 săptămâni şi jumătate.

Al optulea meci fără victorie

Ciobotariu l-a lăsat la cabine pe jalonul Rusu şi l-a aruncat în luptă pe „favoritul” lui Cârţu, Popete, însă jocul pandurilor a rămas la fel de încâlcit. În disperare de cauză, Ciobi l-a scos din teren şi pe Stângă şi a introdus un atacant, pe slovenul Stromaier. Nici cu 3 vârfuri pe teren însă, Pandurii nu au părut mai periculoşi în atac. În schimb elevii lui Grigoraş au trecut încă o dată pe lângă 2 la 0 însă Bujor a preferat o scăriţă pretenţioasă în locul unui şut sănătos. Pe contraatac Stromaier a şutat periculos cu stângul de la 20 de metri, insuficient însă ca să-l bată pe Brăneţ.  Slovenul rămâne în continuare la cota zero goluri după 14 etape! Ciobi a apelat şi la arma secretă Raskovic dar tot ieşenii au fost mai aproape de gol, Mingote respingând in extreme şutul lui Bârlădeanu. Răniţi în orgoliu, gorjenii au ratat cea mai mare ocazie a partidei în minutul 75 când Păcurar a trimis puţin pe lângă de la marginea careului de 16 metri.  Dacă au văzut că nu pot câştiga la fotbal, Pandurii au vrut să iasă învingători la kick-boxing pe final de meci! Murgan i-a aplicat un cap în gură lui Balde şi a văzut cartonaşul roşu din partea centralului Buşi.  Rămaşi în 10 oameni, băieţii lui Ciobotariu n-au mai pus în pericol poarta lui Brăneţ iar fluierul de final al partidei i-a găsit pe Popete şi Stanca cerându-le socoteală celor 3 arbitri. Nu însă arbitrii sunt cauza înfrângerii de la Iaşi ci doar propria lor neputinţă. Gorjenii au ajuns acum la 8 meciuri consecutive fără victorie în campionat iar duminică la Târgu Jiu vine Rapidul.

"Nu doresc nimănui să fi fost în pielea mea în ultimele zile, când am avut o mulţime de probleme, accidentări, gripa, pauza de 8 zile. Am reuşit însă să ajungem la un nivel de pregătire cât de cât acceptabil şi să câştigăm un meci foarte important. Nu am jucat strălucit, însă jucătorii s-au dăruit exemplar. Am luat astfel o gură de oxigen care ne dă o săptămână de linişte. Victoria noastră a fost meritată, oaspeţii avînd o singură ocazie. Dacă se termina 1-1, Bujor era umflat acum! E impardonabil să dai „scăriţă“ la 1-0, în repriza a doua, când echipa suferă. Cum a rămas 1-0, cu golul marcat de el, a scăpat doar cu două palme!"

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: