Pandurii II, victorie în liga a treia cu jucători de Liga I

Pandurii II a învins sâmbătă în deplasare pe Ştiinţa Turceni, cu scorul de 2-1. A fost prima victorie din acest retur pentru micii panduri, de când politica declarată a clubului este să folosească doar tineri sub 21 de ani. După primele eşecuri însă, politica s-a schimbat, astfel că în teren au intrat şi doi jucători de Liga I, Marian Pleaşcă şi Călin Cristea de la echipa mare.

Etapa cu numărul 18 din Liga a III-a, seria a IV-a, a adus următoarele rezultate pentru echipele din Gorj: Jiul Rovinari   –  FCM Reșița 2-1; Știința Turceni – Pandurii II 1-2.

Jiul Rovinari, deşi a pornit ca favorită, a fost condusă aproape tot meciul de reşiţeni, prin golul marcat de Creangă în min. 33. Elevii lui Trofin au marcat însă de două ori în ultimele zece minute, prin Fotescu (min. 84) şi Tudorache (min. 87), astfel că au câştigat punctele puse în joc.

La derby-ul gorjenilor, Ştiinţa Turceni – Pandurii II, a asistat conducerea de la Pandurii – preşedintele Mihai Prunariu şi preşedintele executiv Eugen Pârvulescu, dar şi antrenorul echipei mari Cristian Pustai însoţit de secunzii săi Flaviu Şomfălean, Valentin David şi Ferenc Bajko. Trimiterea în teren a unor jucători de prima ligă s-a cunoscut imediat, oaspeţii marcând de două ori, prin Pleașcă și Predescu în minutele 20 și 21. Gazdele au redus din handicap în min. 55 prin Simcea. Este prima victorie a echipei a doua a pandurilor din acest an, după ce în primele două runde elevii lui Adi Bogoi şi Sorin Vintilescu pierduseră cu acelaşi scor, 2-3, la Vulturii Lugoj şi acasă cu Jiul Rovinari. În urma acestei victorii, Pandurii II acumulează 25 de puncte şi urcă pe locul 6 în clasament.

În etapa viitoare, Pandurii II va câştiga trei puncte fără efort, deoarece echipa din Avrig s-a retras din campionat. Jiul Rovinari va juca la liderul seriei, FC Caransebeş, iar Ştiinţa Turceni se va deplasa la FCM Reşiţa.

REZILIERE

Pandurii Târgu Jiu a anunţat despărţirea de jucătorul echipei secunde, Daniel Orac. Decizia vine ca urmare a proiectului demarat în această iarnă, proiect care prevede ca la Pandurii II să evolueze doar jucători până în 21 de ani. Orac, care pe 6 aprilie va împlini 29 de ani, a fost de acord să rezilieze pe cale amiabilă înţelegerea cu Pandurii Târgu Jiu, anunţă site-ul clubului.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: