Pandurii, încurcă-lume !

Pe aici nu se trece! După ce le-au barat drumul lui CFR Cluj, Rapid sau Dinamo la Târgu Jiu, pandurii lui Grigoraş nu s-au dat bătuţi nici în faţa Stelei. Maxim a adus un punct gorjenilor, anulând reuşita superbă a lui Chipciu.

Pandurii – Steaua 1-1 (0-0), Stadion “Municipal” Târgu Jiu, spectatori 8.000              Au marcat: Maxim (min. 81) / Chipciu (73’) .                                                                                        Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Rada, Cristea – Voiculeţ, Pintilii (90’ Neagu), Nistor – Maxim (84’ Al. Grigoraş), Batin, Ibeh (80’ Lemnaru). Antrenor: Petre Grigoraş.                                                                                                 Steaua: Stanca – Geraldo, Chiricheş, Iliev, Pârvulescu – Chipciu, Răduţ (61’ T. Bălan), Bourceanu, Tănase (71’ Fl. Costea) – Tatu, Rusescu (84’ M. Costea). Antrenor: Mihai Stoichiţă.                 Cartonaşe galbene: Cristea (7’), Voiculeţ (11’), Pintilii (43’), Maxim (81’), Nistor ( 89’) / Tatu (35’), Bourceanu (76’).                                                                       Arbitri: Marius Avram – Radu Ghinguleac, Vasile Marinescu.

Atacuri armate în prima repriză

Pandurii şi-au căpătat renumele de echipă spectacol tocmai datorită jocurilor excelente făcute contra granzilor. Cu Steaua însă, începutul a fost extrem de greoi. Pase greşite, demarcări aiurea,lipsă totală de idei de joc. Pandurii nu se regăseau deloc în prima repriză iar Steaua a încercat să profite. Culmea tocmai fostul pandur, Chiricheş a fost aproape de a da primul lovitura dar acţiunea sa superbă a fost stopată de Mingote. După scurtul moment de uluială cauzat de intrarea pe teren a doi suporteri bezemetici, tot steliştii au părut în control. Dodel Tănase a avut cea mai mare şansă a primei reprize dar şutul său din careu a nimerit bara iar Rusescu şi Tatu aflaţi pe fază nu au putut trimite mingea în poartă. Pandurii păreau mai timizi ca oricând în faţa unei stele, care la primul meci cu Stoichiţă pe bancă, arăta bine.

Chipciu, înger şi demon

Grigoraş a întors însă foaia la pauză iar de la cabine au ieşit parcă alţi jucători, Unii mai decişi să pună probleme Stelei. Batin n-a reuşit însă să prindă cadrul porţii după o ieşire aiurea a lui Stanca. Acelaşi atacant a ratat o ocazie uriaşă câteva minute mai târziu. Scăpat singur cu Stanca, Batin a reluat foarte slab exact pe direcţia portarului stelist. Tot aşa încercase şi cu Dinamo iar deznodământul a fost identic. Nistor a încercat şi el un gol a la Messi dar lobul său a fost respins de pe linia porţii de Chiricheş. Ocaziile s-au răzbunat în minutul 73. Chipciu le-a arătat lui Batin şi Nistor cum se face şi a prins un şut bombă de la 25 de metri care l-a lăsat fără replică pe Mingote. Unul din golurile campionatului. Pandurii nu au capotat iar Nistor a nimerit transversala de la mare distanţă. Maxim şi-a asumat rolul de salvator în minutul 82 când a preluat uşor de lângă adormitul Chipciu şi l-a executat pe Stanca. Până la final Maxim şi Pintilii au cedat crampelor musculare şi au fost înlocuiţi. În rest, Steaua se îndepărtează de titlu după egalul de la Tg Jiu iar Pandurii se menţine pe locul 7 cu această remiză.

Petre Grigoraş

 Nu sunt supermulţumit că am scos doar egal, dar nu pot să fiu decât mulţumit de atitudinea, dăruirea lor şi lucrul acesta e foarte important pentru mine. S-a văzut dorinţă.

 

Pandurii e o echipă preocupată să joace fotbal. O echipă de calitate, care de multe ori ne-a pus în dificultate şi ne-a dereglat. Rezultatul e echitabil dar cred că scorul exact trebuia să fie 4-4.

Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

Eu zic că Dumnezeu ne-a egalat. Asta e, n-am cui să-i reproşez ceva anume, poate lui Rusescu, care a fost cam mort, şi lui Mihai Costea, care a avut 3 mingi la care putea să ajungă, dar dacă i-a luat Crudu toată seva, n-a ajuns la niciuna.

Gigi Becali, patron Steaua

 

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: