Pensionarii, aşteptaţi să-şi ia bilete de tratament

Aproximativ 70 de bilete de tratament au fost puse la dispoziţia asiguraţilor Casei Judeţene de Pensii Gorj. Este vorba de tichete pentru staţiuni precum cele de la Bala din judeţul Mehedinţi, Buziaş, Covasna şi Olăneşti.

Biletele de tratament sunt primite pentru staţiunile ce aparţin Ministerului Muncii pentru toate persoanele asigurate. Este vorba de suplimentări din seriile anterioare revalorificate la nivel naţional. Distribuirea biletelor se face în funcţie de criteriile stabilite de Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale, cum ar fi valoarea pensiei. Au prioritate pensionarii pe caz de invaliditate. „Am primit 69 de bilete de tratament, redistribuite din cele care nu s-au ocupat de la alte case judeţene din ţară şi am înştiinţat beneficiarii. Persoanele asigurate care beneficiază de aceste bilete pot merge la una dintre staţiuni, în funcţie de afecţiunea pe care o au. Au fost primite şi listele cu punctele aferente şi au fost afişate”, a precizat Daniel Diaconescu în calitate de inspector superior al Casei Judeţene de Pensii Gorj. Din cele 69 de bilete, 34 sunt pentru staţiunea de la Bala, zece pentru Buziaş, pentru  Covasna au fost puse la bătaie patru bilete şi 21 pentru Olăneşti. Dacă biletele nu vor fi valorificate până  luni, 26 iulie, tichetele rămase se vor redistribui în data de 27 iulie. Până în prezent aproximativ 6000 de persoane au depus cereri pentru un bilet de tratament la Casa Judeţeană de Pensii Gorj.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Gorj susţin că în luna august urmează să se pună la dispoziţia asiguraţilor o altă tranşă de bilete de tratament.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: