Petrescu, primit în PSD doar cu acordul PP-DD

Cei patru consilieri PP-DD de la Motru rămân aleşi locali, susţin autorităţile, pentru că documentul de excludere din partid a ajuns la primărie după ce aceştia anunţaseră în şedinţa de consiliu că devin independenţi. Consilierul Ilie Petrescu, fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PP-DD, susţine că s-a declarat independent, pentru că avea informaţii că va fi exclus. Acesta spune acum despre partidul lui Dan Diaconescu că este „o făcătură”. Liderii PSD Gorj au comentat situaţia şi i-ar primi pe cei patru în rândul social-democraţilor, dar numai cu acordul PP-DD, partid care îi susţine la guvernare.

Ilie Petrescu, Ion Răducu, Constantin Colţatu şi Florentina Petrişor nu-şi vor pierde mandatele de consilieri. Potrivit prefectului Alin Văcaru excluderea din PPDD trebuia anunţată în Consiliul Local Motru, însă acest lucru nu va putea fi făcut decât în luna octombrie, asta în condiţiile în care în şedinţa din septembrie consilierii şi-au anunţat demisia din PPDD. Chiar dacă PP-DD a trimis ulterior documentul de excludere datat 23 septembrie, faptul că acesta a ajuns după şedinţa de consiliu îl face inutil.

Ilie Petrescu va depune plângere penală împotriva preşedintei PPDD, Simona Man, pentru abuz şi tăinuire. „PPDD un partid al şmecheriei şi s-a văzut, a avut dreptate Tudor Barbu. Excluderea din 23 septembrie este o mizerie politică”, a declarat acesta. „Pe mine nu m-a dat afară Corneliu Vadim Tudor sau Daniel Constantin, n-o va face nici această făcătură de partid al lui Dan Diaconescu”, mai spune fostul senator.

Hanu va cere opinia Instituţiei Prefectului

Primăria Motru a primit documente de excludere din PPDD pentru consilierii Ilie Petrescu, Ion Răducu, Constantin Colţatu şi Florentina Petrişor. Primarul Dorin Hanu spune că va cere Instituţiei Prefectului să-şi spună punctul de vedere cu privire la păstrarea sau pierderea calităţii de consilier local a celor patru persoane. „Am primit documentele privind excluderea din PPDD a celor patru consilieri. Nu cred că îşi vor pierde mandatele pentru că ei au apucat să-şi anunţe demisia în cadrul şedinţei Consiliului Local din luna septembrie. Obligatoriu, excluderea trebuia prezentată în Consiliul Local şi apoi validaţi următorii supleanţi. Conducerea PPDD nu ne-a trimis nici numele supleanţilor, ci doar documentele privind excluderea. În orice caz, noi vom trimite la Instituţia Prefectului copii după toate documentele primite de la PPDD şi vom cere să-şi spună punctul de vedere privind legalitatea”, a declarat Dorin Hanu. Instituţia Prefectului pare să aibă aceeaşi poziţie cu cea a primarului de la Motru. „Aşteptăm să ne vină documentele de la Primăria Motru. Calitatea de consilier local o pierzi doar în şedinţele de consiliu. În situaţia în care excluderea nu a fost adusă la cunoştinţa Consiliului Local, consilierii nu îşi vor pierde mandatele. Mai ales că ei îşi anunţaseră deja demisia”, a declarat prefectul Alin Văcaru.

Primirea în PSD, discutată cu conducerea PPDD

Florin Cârciumaru spune că se va consulta cu conducerea PPDD înainte de a-i primi în partid pe consilierii de la Motru. „Din informaţiile pe care le am, la Motru s-a creat o situaţie deosebită faţă de alte localităţi. Vom analiza şi de comun acord cu conducerea PPDD vom stabili dacă ne vom da acordul să vină la noi cei patru consilieri. Intenţionez să convoc un Comitet Executiv, cel mai probabil vineri, pentru a decide pe cine primim şi pe cine nu primim”, a declarat Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj.

Nici Ion Călinoiu nu pare a fi foarte încântat de a deveni coleg de partid cu foştii PPDD-işti. „Sunt dorinţe din partea multor consilieri care vor să vină la noi. Unii cer să vină ei, pe alţii îi vrem noi să ne fie alături. În ceea îl priveşte pe Ilie Petrescu şi pe ceilalţi consilieri de la Motru, nu Călinoiu sau Cârciumaru decid pe cine primesc şi pe cine nu. Decizia se ia la sediul partidului într-un cadru organizat”, spune Călinoiu.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: