PNL dă PSD în judecată dacă nu retrage afişele cu „mortul politic“

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Gorj a stabilit că afişele cu mesajul „USL trăieşte“ sunt ilegale şi că trebuie retrase. Cert este că nici PSD şi nici primarii, care aveau sarcina să le dea jos, nu au făcut nimic în acest sens. Mai mult, PSD a contestat decizia BEJ Gorj. Între timp liberali ameninţă foştii colegi de alianţă că, dacă nu vor dezlipi afişele cu alianţa ruptă în februarie, vor da partidul în judecată. Afirmaţia îi aparţine vicepreşedintelui PNL Claudiu Săftoiu.

Reporter: Biroul electoral a dat o decizie favorabilă PNL. PSD trebuie să retragă afişele cu USL.

Claudiu Săftoiu: Am avut o decizie curajoasă şi justă a Biroul Electoral Judeţean Gorj şi suntem bucuroşi că se face dreptate. Aşteptăm ca şi competitorii noştri, PSD, să ia aminte de decizia Biroului Electoral Judeţean şi să înlăture de îndată acele afişe care contrafac realitatea politică curentă. Dacă nu o vor face vom avea dreptul şi ne vom rezerva dreptul de a acţiona în judecată o organizaţie politică ce funcţionează în răspărul legii şi care dispreţuieşte de fapt legea.

Rep.: Acţionaţi în instanţă PSD dacă nu ia afişele?

C.S.: Ce putem face, câtă vreme domniile lor ignoră toate semnalele care ţin de corectitudinea alegerilor, de legitimitatea şi legalitatea acţiunilor electorale? Noi  ne-am pronunţat încă de la început cu privire la aspectul acesta fraudulos. Campania pesediştilor în Gorj încearcă să ia minţile gorjenilor minţind şi aducând de la groapă un mort politic deja îngropat.

Rep.: Oamenii dvs sunt în funcţii. De ce să nu folosească USL?

C.S.: Am repetat-o, a spus-o şi liderul Crin Antonescu, există un rezultat al alegerilor din campania din 2012 care a pus în funcţii, aşa cum votul popular a dorit, componenţa fostei alianţe. Pe de altă parte e moral să rămână pentru că reprezintă votul popular, dar alianţa politică a sucombat acum două luni. Acolo este vorba despre o ecuaţie administrativă şi în această circumstanţă vorbim de posturi pe care le ocupă reprezentanţii PNL. În momentul în care s-a produs ruptura, PSD nu a luat o decizie de a schimba oamenii pentru că este de notorietate că PSD nu face decât să momească, să hăituiască membrii PNL.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: