Ponta, trădat de naşul Oprea

Premierul interimar Gabriel Oprea a fost marţi seara la o televiziune unde a spus, în treacăt, că UNPR va susţine orice nominalizare a lui Iohannis la şefia Serviciului de Informaţii Externe. Miercuri, Iohannis a şi făcut nominalizarea: Mihai Răzvan Ungureanu. Apropiaţii lui Victor Ponta au fost şocaţi şi au exclus un vot pentru MRU. Miza este fără îndoială posibila deconspirare a lui Victor Ponta ca ofiţer acoperit al SIE, în perioada în care era procuror, ceea ce era interzis de lege şi la acea vreme. Cu alte cuvinte, încă un dosar penal pentru Ponta, pe lângă multele care se arată la orizont.

Dacă Oprea va juca pe faţă cu Iohannis şi cu PNL, probabil că Ponta îşi va călca pe inimă şi va continua recuperarea medicală în România, din fotoliul de premier. Dacă mai stă mult în Turcia, s-ar putea să nu mai găsească vreun prieten politic la întoarcere. Oricum, apropiaţii lui sunt seceraţi pe capete de DNA, iar izolarea lui Ponta de Ghiţă îi va diminua cu mult puterea premierului. Practic, Victor Ponta nici nu are timp să-şi revină dintr-un dosar, că este amintit în altul. Publicul nu primeşte mare lucru, o interceptare, o conexiune, o spălare de bani, o combinaţie politică. Suficient însă pentru a ţese în jurul lui Ponta o perdea de acuzaţii din care nu mai poate ieşi cu faţa curată.

Dosarul Ponta-Şova a fost doar începutul. Urmează dosarul plagiatului, dosarul Rompetrol, dosarul votului în Diaspora (apropos, unde a dispărut Titus Corlăţean?), tot felul de dosare de trafic de influenţă pentru angajări politice, poate chiar dosarul Panait la un moment dat. Oricât de multe fapte s-au prescris între timp, mai sunt multe altele de cercetat, comise în ultimii ani. Dar, pentru ca Justiţia să facă progrese, Ponta trebuie să vină în ţară pentru a fi audiat. Cine l-a sfătuit pe acesta să fugă în Turcia, i-a făcut mai mult rău decât bine. Nu este exclus ca sfătuitorul să fi fost chiar naşul Oprea, care îl şi înlocuieşte în fotoliul de premier. „Interesul naţional” Oprea s-a reorientat şi, pentru a-şi asigura propria supravieţuire, l-a sacrificat pe finul Ponta, printre creatorii căruia s-a numărat.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: