Posturi deblocate la primăriile gorjene. Vezi cine face angajări!

Instituţia Prefectului Gorj abia mai face faţă numărului mare de primării care solicită deblocarea posturilor, profitând de proiectul Ministerului Administraţiei şi Internelor. După ce guvernul a aprobat deblocarea unui număr de posturi la patru primării din Gorj, acum prefectura a mai primit încă opt solicitări, care au şi fost validate. Este vorba de posturi în cadrul primăriilor Turceni, Cătunele, Bengeşti Ciocadia, Ţânţăreni, Dănciuleşti, Albeni, Aninoasa şi Scoarţa. În total, primarii solicită deblocarea a 27 de posturi.

Cele 27 de posturi au şanse să fie deblocate la începutul lunii septembrie, primarii făcând solicitările în luna iunie. Potrivit şefului Serviciului de Legalitate Acte din cadrul Prefecturii Gorj, Liviu Diaconescu, tot mai multe primării profită de această şansă din partea guvernului. „Cele opt primării au făcut solicitarea către noi în luna iunie, iar noi pe data de 5 iulie am transmis la Bucureşti. Primăria Cătunele vrea un post, Turceni vrea şase posturi, Bengeşti Ciocadia două posturi, Ţânţăreni nouă posturi, Dănciuleşti cinci posturi, Albeni un post, Aninoasa două posturi şi Scoarţa un post”, a declarat Liviu Diaconescu, şef Serviciu Legalitate Acte.

Cinci primării în analiză

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, alte cinci primării au trimis solicitări în iulie şi sunt în curs de analiză. Este vorba de primăriile Turcineşti, Mătăsari, Bumbeşti Jiu, Băleşti şi Leleşti. „În august urmează să trimitem pentru cele cinci primării. Până acum nu pot să spun decât la Turcineşti am validat posturile cerute de primar spre deblocare”, a declarat Liviu Diaconescu.

Aprobări pentru patru primării

Alte patru primării din Gorj au primit undă verde la deblocări. Este vorba de Primăria Târgu Jiu care va putea debloca opt posturi, şase în cadrul centrului de cultură „Constantin Brâncuşi, unul de inspector debutant la Poliţia Locală şi unul de îngrijitor la Taxe şi Impozite Locale. Primăria Târgu Cărbuneşti va debloca şi ea două posturi, primăria Slivileşti un post şi primăria Schela tot un post. 

POSTURI

La Turceni, primarul vrea deblocarea a şase posturi. „Am solicitat deblocarea a şase posturi printre care un auditor, un consilier juridic, un arhitect, un om la cadastru şi un director la Asistenţă Socială. Avem nevoie de ele pentru că sunt posturi unice”, a declarat Ion Iordache, primarul din Turceni.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: