Primăria Câlnic pregăteşte investiţii majore pentru anul 2015

Primăria Câlnic şi-a stabilit priorităţile pentru acest an. Cea mai mare investiţie vizează introducerea reţelei de canalizare. Aceasta face parte dintr-un proiect integrat a cărui valoare totală este de 6 milioane de euro. În proiect au fost incluse şi modernizări de drumuri, precum şi realizarea unui dispensar rural. Autorităţile locale aşteaptă finanţare de la Compania Naţională de Investiţii pentru modernizarea căminului cultural, valoarea acestuia ridicându-se la aproximativ 400.000 de lei. De asemenea, în primăvară se vor relua lucrările de amenajare peisagistică a centrului comunei.

Proiectul integrat ce urmează a fi demarat cu fonduri europene vizează: o reţea de canalizare de aproximativ 32 de kilometri, modernizarea drumului din satul Vâlceaua şi realizarea unui dispensar rural. „Canalizarea este cel mai important proiect al nostru pentru anul 2015 întrucât reţeaua va acoperi întreaga comună. Lucrările se vor desfăşura pe tronsoane şi se va începe cu zona de centru. Numai canalizarea se ridică la circa 15 milioane de lei. Proiectul integrat presupune şi asfaltări de drumuri, precum şi realizarea unui dispensar rural. Va fi construită o clădire nouă, lângă Centrul de Informare Turistică, în care se va muta şi centrul de permanenţă”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic. Un alt proiect care aşteaptă finanţare vizează modernizarea Căminului Cultural. „Proiectul este aprobat şi aşteptăm finanţare de la Compania Naţională de Investiţii. Căminul Cultural va fi izolat fonic şi termic, va fi învelitoarea şi va fi construit un grup sanitar. De asemenea, proiectul include şi dotarea cu mobilier şi echipamente electronice”, a menţionat primarul Vulpe.

Investiţii importante pentru locuitorii comunei Câlnic vor fi realizate şi cu fonduri din bugetul local. Pe lista de investiţii a autorităţilor locale se află lucrări de amenajare peisagistică, construire de podeţe şi modernizarea unui teren de fotbal. „În acest an vom continua lucrările de amenajare peisagistică a centrului comunei, vom amenaja două podeţe în satul Vâlceaua şi Hodoreasca, vom moderniza terenul de fotbal de la Şcoala Gimnazială Câlnic şi vom construi un grup sanitar în incinta şcolii. De asemenea, ne-am propus să amenajăm un garaj pentru microbuzul şcolar şi o anexă în curtea şcolii”, a declarat Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: