Primarul Bobaru a rechemat medicii la serviciu

Primarul oraşului Bumbesti Jiu, Constantin Bobaru, i-a anunţat deja pe unii dintre medicii care au practicat la spitalul din localitate că se vor întoarce la vechile locuri de muncă. Acesta a depus la Ministerul Sănătăţii un proiect de reorganizare a spitalului si la care se aşteaptă să fie aprobat. Mai mult, viceprimarul Ilie Crintea a declarat aseară la Gorj Tv că de astăzi spitalul va fi deschis.

Un accident petrecut aseară la Bumbeşti-Jiu a condus la un adevărat scandal. La faţa locului a ajuns şi primarul Bobaru, dar şi consilierul Eftenie Popescu. Cel din urmă a povestit la Gorj Tv că o fată de 17 ani a fost lovită pe trecerea de pietoni şi a fost nevoie de aşteptarea ambulanţei, pentru că spitalul este închis. „Aceasta a fost picătura care a umplut paharul. S-a văzut ce nevoie este de acest spital“, a spus consilierul Popescu.

Tot la Gorj Tv viceprimarul Crintea a dat asigurări că spitalul va fi redeschis.

Redeschis, dar reorganizat

Primarul oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, este convins că ministrul Sănătăţii îşi va da girul pentru redeschiderea spitalului în această formă, iar pe acest considerent a şi anunţat cadrele medicale că vor reveni la serviciu. „Am vorbit cu domnul primar şi mi-a spus că spitalul se va redeschide, dar cu activitatea redusă. Nu se vor mai întoarce toţi colegii mei. Nici nu ştiu care medici şi câţi se vor întoarce. Dacă este să se redeschidă, sigur că mă voi întoarce fără să stau pe gânduri”, susţine medicul Mihaela Bocanu.

Primarul Constantin Bobaru aşteaptă răspunsul ministerului la documentaţia depusă. Chiar dacă se va redeschide spitalul, acesta va funcţiona la capacitate mai mică. Atât numărul cadrelor medicale, cât şi cel al paturilor va fi mult redus. „Încercăm să păstrăm aceleaşi specializări, dar la dimensiuni restrânse. Secţiile să devină compartimente, dar să păstrăm toate specializările care le-am avut. Şi Consiliul Judeţean a dat o hotărâre prin care a aprobat acest parteneriat. Aceste documente sunt la Ministerul Sănătăţii la avizat şi aşteptăm ca în următoarele zile să primim un răspuns cu privire la solicitările noastre”, susţine primarul. La spitalul din Sadu au lucrat 81 de medici şi personal nemedical.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: