Primarul de la Borăscu vrea înapoi terenul dat prin acte unui localnic

Primarul din comuna Borăscu, Constantin Ţucu „se luptă“ de trei ani de zile să anuleze în instanţă un titlu de proprietate emis greşit pe numele unui localnic, tocmai de către Primărie. A pierdut două procese dar a făcut recurs de fiecare dată. Moştenitorii proprietarului vor să se facă dreptate şi să intre în posesia terenului, care, în acte, le aparţine.

Comisia Locală din Comuna Borăscu a emis, în urmă cu cinci ani, pe numele localnicului Dumitru Guran un titlu de proprietate pentru o suprafaţă de 2,5 hectare de teren. Din această comisie a făcut parte, printre alţii, primarul comunei, Constantin Ţucu, secretarul primăriei Alexandru Bănică şi inginerul de la cadastru Ilie Burdea. Dumitru Guran a decedat, la scurt timp de la emiterea titlului de proprietate. Soţia acestuia a avut parte de un refuz din partea Primăriei, când a încercat să intre în posesia terenului care, potrivit titlului de proprietate emis pe numele defunctului, Dumitru Guran, I s-a spus că nu poate să primească mai mult de 1,87 de hectare de pe motiv că titlu de proprietate a fost eliberat cu date ireale. Femeia l-a împuternicit pentru rezolvarea problemei pe ginerele său Vasile Tudoroiu, acesta a dat Primăria în judecată, a câştigat două procese dar se judecă şi în prezent, întrucât învinuiţii au făcut recurs. „Mă judec de trei ani de zile pentru un teren care ne aparţine. Primarul, secretarul primăriei si inginerul de la cadastru sunt cei din cauza cărora umblăm şi cheltuim bani prin tribunale. Am două hotărâri judecătoreşti în care este menţionat clar că noi suntem proprietarii de drept, dar ei au făcut recurs de două ori  fără a se prezenta vreodată la tribunal“, spune Vasile Tudoroiu.

Cercetaţi penal pentru fals şi uz de fals

Primarul comunei Borăscu împreună cu secretarul primăriei şi inginerul de la cadastru sunt cercetaţi penal  pentru comiterea infracţiunilor de fals şi uz de fals. Aceştia au intrat în vizorul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor după ce au eliberat respectivul titlu de proprietate cu date ireale“ Datele din titlu de proprietate au fost trecute greşit fapt pentru care, încercăm, în instanţă, anularea parţială a titlului de proprietate. Mai exact acest, Vasile Tudoroiu vrea un teren într-o zonă anume, teren care îmi aparţine mie. Nu am avut timp să mă prezint la procese, am fost ocupat cu problemele comunei dar  vă asigur că adevărul va ieşi la iveală, iar moştenitorii lui Dumitru Guran vor primi terenul care i-a aparţinut acestuia ci nu altul„ precizează Constantin Ţucu, primarul comunei Borăscu. Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările în acest caz.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: