Primarul din Jupâneşti face acte adiţionale pentru o firmă în insolvenţă

Primarul Petre Guşiţă a eliberat încă un act adiţional, pe lângă cele cinci existente pentru firma care se ocupă de construirea celor două poduri de la Jupâneşti. Acesta a cerut vineri consilierilor locali prelungirea contractului cu firma care se ocupă de construirea celor două poduri de peste Gilort, SC. Ferat Construct SRL. Asta deşi primarul ştie că firma nu mai are bani, fiind în pragul falimentului.

Localitatea Jupaneşti rămâne în atenţia tuturor. Vineri, Petre Guşiţă, edilul din comună, a solicitat consilierilor aprobarea celui de-al şaselea act adiţional adus contractului de construirea celor două poduri Vidin şi Vierşani, încheiat cu firma SC FERAT CONSTRUCT SRL, firmă care şi primarul recunoaşte că nu mai are bani pentru a continua construcţia. Din  această cauză firma cu pricina a cesionat contractul firmei SC GAT MAT PROD.

„Semnăm adiţionale, dar nu-i vedem la faţă“

Deşi lucrările trebuiau încheiate din 2008, nici până acum nu au fost finalizate. În opinia edilului acest lucru este în avantajul comunităţii, pentru că dacă ar fi fost finalizate lucrările, primăria nu ar fi avut cu ce plătii constructorii. „Lucrările au fost într-adevăr foarte lente, de aceea eu vorbit cu constructorii în acest sens pentru că sunt nemulţumit, dar dacă ar fi terminat, iar noi nu am fi avut bani să le dăm ar fi trebuit să le plătim penalizări pentru fiecare zi de întârziere”, declară Petre Guşiţă. Primarul nu s-a gândit însă să perceapă şi el la rândul său în calitate de parte care a încheiat contractul, penalităţi firmei pentru întârzieri la realizarea lucrării.

Consilierii sunt nemulţumiţi şi spun că habar nu au avut de celelalte acte adiţionale încheiate, fără ştiinţa şi aprobarea lor. „Spuneţi că aţi semnat până acum cinci acte adiţionale de prelungire a contractului cu firma aceea, dar noi nu am văzut niciun act. Vrem şi noi să vedem ce conţine contractul, care sunt clauzele, nu aşa!”, declară Ion Scoţeanu, consilier local la Jupâneşti.

Ba mai mult, aceştia susţin că normal ar fi fost ca reprezentanţii firmei cu care a fost prelungit contractul trebuiau să ia parte la şedinţa de consiliu local pentru a le explica în ce stadiu sunt lucrările. „De ce nu a venit nimeni de la această firmă în faţa noastră să ne spună şi nouă în ce stadiu sunt lucrările, cât s-a cheltuit, cât mai este de lucru- Eu cred că aşa ar fi normal. Noi tot semnăm la contracte pentru şi aprobăm acte adiţionale şi nici nu-i vedem la faţă”, declară Cristian Budin, consilier local la Jupâneşti.

Executarea lucrărilor rămâne o necunoscută pentru consilieri. În urma unei verificări efectuate la faţa locului inspectorii ITM Gorj au găsit la lucru muncitori de la SC LAIOL BEST SRL, firmă despre care nimeni nu ştie nimic.

Pentru că hotărârile de pe ordinea de zi sunt puse pentru a fi aprobate, acest lucru s-a şi întâmplat. Hotărârea a fost aprobată cu 7 voturi pro, 2 contra şi o abţinere.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: