Problema ciorilor din Parcul Central este departe de a fi rezolvată

Ciorile din Parcul Central creează în continuare probleme celor care vin aici să se relaxeze sau să uite pentru câteva clipe de agitaţia din oraş. Zgomotul şi mizeria făcută de păsări nu este pe placul celor care vizitează parcul. De aproximativ trei ani ciorile nu au mai fost împuşcate pentru că legislaţia permite acest lucru numai într-o anumită perioadă a anului. Soluţia ar fi amplasarea în parc a unor dispozitive cu ultrasunete, pe care Primăria Târgu-Jiu nu şi le poate permite în acest moment.

Oamenii susţin că ciorile fac zgomot şi multă mizerie şi vor ca autorităţile să găsească o soluţie. „Este dezastru cu ciorile din parc. Fac foarte mult zgomot, mizerii nu mai spun. Degeaba cei de la primărie fac curat că în câteva minute e la loc. Din cauza ciorilor, parcul va deveni focar de infecţie. Primăria şi autorităţile trebuie să se implici se facă ceva cu aceste ciori”

Până acum trei ani, vânătorii autorizaţi din Gorj, la solicitarea primăriei, le împuşcau în fiecare primăvară. Legislaţia s-a schimbat şi ciorile pot fi vânate numai de la 1 iunie până la 30 martie. Această perioadă este însă ineficientă pentru că aceste păsări trebuie vânate în luna aprilie când depun ouă si când pomii nu sunt plini de frunze. „Nu am mai împuşcat ciorile de aproximativ 3 ani de zile, atunci când această pasăre se putea vâna tot anul. Acum s-a schimbat legislaţia, iar ciorile se vânează de la 1 iunie până la 30 martie. Cel mai bine ar trebui să se împuşte in aprilie atunci când depun ouă. Este cel mai eficiente, pentru că nici pomii nu sunt bine înfrunziţi şi le distrugem şi ouăle”, spune Nicolae Tonca, director AJVPS Gorj.

SOLUŢII

O soluţie ar fi amplasarea în Parcul Central a unor dispozitive cu ultrasunete, însă primăria Târgu-Jiu nu-şi permite pe timp de criză să le achiziţioneze. „Ne-am interesat şi de acele dispozitive cu ultrasunete, dar pe lângă faptul că sunt foarte scumpe nici nu dau rezultatele dorite”, spune Ramona Evulescu, purtător de cuvânt Primăria Târgu-Jiu.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: