Proceduri greoaie pentru preluarea terenurilor fostei unităţi militare

Ministerul Apărării Naţionale renunţă cu greu la terenurile care îi aparţin. După aproximativ doi ani de tergiversări, Primăria Târgu Jiu nu a reuşit să intre în posesia terenurilor fostei unităţi militare. Municipalitatea intenţionează să realizeze peste 200 de locuinţe în zonele Narciselor şi Vădeni-Turcineşti. Autorităţile locale speră ca până la sfârşitul anului să fie finalizate procedurile de predare-primire a terenului.

Primăria Târgu Jiu încearcă de aproximativ doi ani să preia o parte din construcţiile şi terenurile fostei unităţi militare. Este vorba despre trei imobile situate în zona poligonului de tragere de la Vădeni-Turcineşti şi respectiv în zona Cimitirului Eroilor de pe strada Narciselor. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, discuţiile cu Ministerul Apărării Naţionale sunt într-o fază avansată. „Încă nu s-au finalizat procedurile de predare-primire a terenului fostei unităţi militare. În momentul de faţă, discuţiile sunt într-o fază avansată şi sperăm ca până la sfârşitul anului să fie perfectate documentele. Ba chiar s-a pus această problemă la Ministerul Apărării Naţionale, la începutul lunii mai”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Proiectul autorităţilor locale este încurajat de faptul că mai multe oraşe din ţară au reuşit să preia terenurile fostelor unităţi militare. „Avem toate premisele că vom reuşi să trecem aceste terenuri în proprietatea primăriei, întrucât sunt oraşe din ţară care le-au primit deja. În cel mai scurt timp urmează o gândire de sistematizare a zonei”, a mai precizat Aurel Popescu.      

Locuinţe sociale şi ANL pe terenurile armatei

Primăria Târgu Jiu intenţionează ca pe terenurile fostei unităţi militare să construiască locuinţe sociale şi locuinţe ANL. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local din anul 2012,  „imobilul 3121, situat în zona Vădeni-Turcineşti, va fi destinat amenajării unor locuinţe sociale; imobilul Cazarma 1059, compus din construcţii şi teren aferent, din Narciselor va fi folosit pentru realizarea unor obiective sociale (staţie tratare apă, drumuri acces, reţele de utilităţi, grădiniţă şi spaţii de agrement) şi pentru construirea de locuinţe ANL; iar imobilul Cazarma 341, compus din teren şi din construcţii dezafectate, va fi utilizat pentru extinderea spre sud-est a Cimitirului Municipal şi pentru sistematizarea zonei prin construirea de locuinţe”.

CONDIŢIE

Pentru a putea prelua construcţiile şi terenurile administrate de către Ministerul Apărării Naţionale, municipalitatea s-a angajat că va realiza sute de locuinţe ANL, din care aproximativ 30% ar urma să fie atribuite cadrelor militare. În prima fază au fost propuse spre realizare 200 de unităţi locative prin programe ANL, din care minim 60 de locuinţe vor fi atribuite personalului Ministerului Apărării Naţionale din Garnizoana Târgu Jiu. 

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: