Procurorii caută noi dovezi ale fraudei electorale

Zeci de persoane de satele Moi, Văduleni şi Cocoreni din comuna Bîlteni sunt audiate astăzi, în dosarul „Referendum”. Marţi seara la Bâlteni, poliţiştii au continuat să împartă citaţii la localnicii la care există suspiciuni că nu au fost la votat şi totuşi apar pe liste că şi-ar fi exercitat acest drept. Unii dintre ei confirmă suspiciunile procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Aproximativ 50 de localnici sunt aşteptaţi astăzi la audieri la postul de poliţie din comună, unde vor fi luaţi la întrebări de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Anchetatorii au suspiciuni de fraudare a alegerilor în această comună. „Am înţeles că s-au împărţit peste 50 de citaţii în satele Moi, Cocoreni şi Vlăduleni, la oamenii care nu s-au dus la vot şi ar apărea pe liste că au votat. Şi pe mine m-au citat să mă duc. O să merg, le răspund la întrebări şi gata. Ce să-mi facă dacă nu am mers la vot. E treaba mea dacă votez sau nu. Şi dacă a semnat altcineva în locul meu nu este treaba mea”, explică un cetăţean. „Eu nu am primit citaţie, ci cumnatul meu. El este plecat de ceva timp din comună şi am înţeles că apare că a votat. Nu este un singur caz de acest gen în comună. Pur şi simplu nu înţeleg ce s-a întâmplat”, spune altul.

AVOCAŢI DE LA USL

Primarul din Comuna Bâlteni, Gheorghe Păsărin, va încerca să aducă şi astăzi avocaţi din partea USL, care să le ofere asistenţă juridică alegătorilor speriaţi de audieri. „O să vorbesc cu cei din conducerea USL şi cred că o să le oferim din nou asistenţă juridică oamenilor care sunt chemaţi la audieri pentru că sunt timoraţi”, a declarat Gheorghe Păsărin.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: