Procurorii gorjeni s-au plâns şefilor din CSM că sunt puţini

Doi membri de frunte ai Consiliului Superior al Magistraturii au venit ieri la Târgu Jiu pentru a discuta cu procurorii din cadrul Parchetului Judeţean, dar şi cu cei de la „locale”, despre problemele pe care aceştia le au.

Procurorul Florentina Găvadia – membru ales al C.S.M. şi Dan Chiujdea – consilier, fost membru ales al C.S.M., au fost prezenţi la sediul Parchetului Judeţean pentru a afla problemele colegilor de la Gorj, marea supărare a anchetatorilor din judeţ fiind aceea că sunt prea puţini pentru a face faţă numărului mare de cazuri pe care le au de instrumentat. Situaţia cea mai dificilă este întâlnită la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, unde nu doar numărul procurorilor este mic, dar şi spaţiul în care instituţia îşi are sediul este insuficient.

„Din această perspectivă, a fost subliniat faptul că unităţile de parchet din judeţul Gorj se confruntă în general cu lipsă de personal, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu se va afla în perioada următoare într-o situaţie foarte dificilă privind numărul de procurori, raportat la volumul de activitate al unităţii. Au mai fost discutate chestiuni legate de cariera profesională a magistraţilor, precum şi aspecte privind necesitatea modificării procedurii de evaluare a judecătorilor şi procurorilor. O altă problemă discutată a fost cea legată de recentele modificări legislative privind răspunderea disciplinară a magistraţilor”, menţionează Parchetul, într-un comunicat de presă dat publicităţii la finalul întâlnirii cu reprezentanţii CSM veniţi la Gorj.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: