Programe pe agricultură pentru localnicii din Cătunele

Primarul comunei Cătunele încearcă să atragă investitori în localitate, dar caută și soluții pentru crearea de locuri de muncă. Încearcă să facă acest lucru de ani buni, însă oamenii cu bani care pot da de lucru localnicilor din Cătunele au întârziat să apară. Acum edilul Florinel Țuilă este în discuții cu un investitor, însă nu dă nicio informație până când nu are ceva concret. Mai mult decât atât, primarul pregătește și programe pe agricultură pentru cetățenii din Cătunele.

Comuna Cătunele face parte, ca multe alte localități din Gorj, din categoria acelor zone ocolite de investitori. Motivele exacte nu se știu, însă primarul Florinel Țuilă se luptă de câțiva ani să atragă investitori la Cătunele. După ani buni este în discuții cu un cetățean italian care ar putea investi la Cătunele, însă până când nu se concretizează ceva, nu vrea să dea prea multe informații. „Eu sunt în discuții cu un cetățean italian care este stabilit la București. Acesta poate crea între 50 și 100 de locuri de muncă dacă reușesc să-l aduc în zonă. Ar putea investi la fostul sediu al Minei Lupoaia. Dacă CEO ne dă spațiul ar fi foarte bine, pentru că aș vrea să-i creez investitorului toate condițiile. Deocamdată nu pot să spun nimic. Suntem la stadiul de mailuri, fotografii, discuții. Nici măcar nu a ajuns la Cătunele. Eu sper să fie bine. De ani de zile umblu prin toată țara cu popa, cu viceprimarul, după investitori și nimeni nu a vrut să vină în zonă”, a precizat Florinel Țuilă.

Are proiecte în agricultură pentru cetățeni

Primarul din Cătunele are și un proiect în agricultură din care localnicii care vor să muncească pot câștiga niște bani. Nici de acest proiect edilul nu vrea să spună nimic, până în momentul în care acesta va fi demarat. „Vrem să creăm niște condiții aici la Cătunele, ca oamenii să poată câștiga din agricultură. Avem un proiect care va demara din februarie 2014 și alt proiect pentru 2015. Industria e moartă, dar agricultura mai e o speranță. Din păcate, aici, la Cătunele, și agricultura e limitată pentru că terenurile sunt distruse de activitatea minieră. Oamenii trebuie învățați să câștige bani din agricultură, pentru că ei își produc să trăiască ei, dar nu să vândă. Nu vreau să-mi fure cineva proiectul”, a spus Ţuilă.

INVESTIŢIE

Cel mai probabil din toamnă va deveni funcțional la Cătunele un centru SPA, realizat de o afaceristă din Motru. Investiţia este realizată pe fonduri europene şi reprezintă cel mai modern SPA din zonă.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: