Rânca – drum cu polei, maşini ajunse în şanţ şi răniţi

Trei maşini au ieşit ieri în decor pe drumul spre staţiunea Rânca, din cauza poleiului, una dintre acestea fiind un autocamion. Prefectul Liviu Andrei a urcat şi el ieri în vârful muntelui, dar pentru că are la dispoziţie maşină de teren cu tracţiune integrală nu a avut probleme cu ajunsul în staţiune.

Gigi CIUNCANU

Până la minus 13-14 grade Celsius au coborât temperaturile de la cota 1500 încolo, ieri pe zi fiind ceva mai "cald" cu câteva grade. Pe un asemenea ger, mai jos, în zona Releului de la Cerbu şoseaua a fost acoperită pe unele porţiuni cu polei, lucru care i-a surprins mai ales pe cei aflaţi la volan, drumarii, de bine de rău, fiind prezenţi în zonă şi împrăştiind nisip şi sare inclusiv la sfârşitul săptămânii trecute, acolo unde a fost nevoie. Şoferul autocamionului ajuns în râpă şi încă un bărbat au urcat la munte ca să ia lemne, însă nu au echipat maşina pentru condiţii de iarnă, o porţiune de carosabil acoperită cu polei dând peste cap autovehicolului. Şoferul şi pasagerul au trebuit să sară din maşină pentru a se salva, ei fiind transportaţi ulterior la spital, unul dintre ei având probleme mai grave, fără a-i fi pusă însă în pericol viaţa. Norocul acestora a fost şi că prin zonă trecea o echipă Salvamont, care a asigurat primul ajutor până la sosirea unei ambulanţe.

Poliţiştii au înregistrat în cursul dimineţii alte două maşini care au părăsit partea carosabilă din cauza poleiului, fără a fi înregistrate însă alte victime. Drumarii au fost chemaţi să împrăştie material antiderapant pe drumul de acces spre Rânca, şoseaua fiind în cea mai mare parte fără probleme pentru şoferi. Drumul asfaltat vara trecută se prezintă în condiţii bune, stratul de zăpadă fiind la sfârşitul săptămânii de până la 20 cm. Că drumul este OK s-a convins şi prefectul Liviu Andrei, care a urcat până la Rânca să vadă care este realitatea din teren, el afirmând că şoferii au nevoie, pe lângă maşini echipate de acum încolo pentru iarnă, şi de îndemânare. "Cine nu ştie cum să conducă pe aici se descurcă mai greu. E totuşi drum de munte, cu pante şi curbe strânse, maşinile au şi ele nevoie de cauciucuri de iarnă şi de lanţuri, nu mai merge ca vara", a constatat prefectul.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: