Rector: Parchetul va face lumină în cazul spăgii de la UCB

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie continuă cercetările în cazul suspiciunii de luare şi dare de mită la examenul de licenţă de la specializarea Kinetoterapie a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu.

La finele lunii septembrie, Monica Bîcă, decanul facultăţii, şi mai mulţi studenţi de la această specializare au fost audiaţi de procurori, iar de la universitate au fost ridicate calculatoare şi mai multe documente. Cercetările vizează posibilitatea ca un profesor de la universitate să fi primit bani pentru elaborarea lucrărilor de licenţă. Noul rector al UCB, Luminiţa Popescu, nu vrea să comenteze acuzaţiile aduse universităţii, spunând că Parchetul general va face lumină în acest caz. “La aceste acuzaţii universitatea nu poate să comenteze. Sunt anchete în desfăşurate, aici Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va veni şi va face lumină în acuzaţiile şi suspiciunile acestea”, a declarat Luminiţa Popescu.

După ce procurorii au început ancheta în acest caz, Ministerul Educaţiei Naţionale a trimis Corpul de Control să facă verificări la universitate. Conducerea instituţiei de învăţământ superior spune că nu a primit încă acest raport. „Nu avem raportul Corpului de Control. Universitatea nu este în posesia raportului. Controlul a fost finalizat, s-a desfăşurat pe durata a trei zile, pe mandatul domnului rector Moise Bojincă. Nu am cunoştinţă despre conţinutul raportului pentru că nu a fost valorificat la Minister şi nu a fost transmis universităţii”, a precizat rectorul UCB. 

Absolvenţii specializării Kinetoterapie şi Motricitate Specială au susţinut iniţial examenul de licenţă la UCB, însă, cum nu au fost respectate procedurile, a fost anulat. În toamnă a fost reluat examenul la Universitatea Naţională de Educaţiei Fizică şi Sport din Capitală, unde doar 9 din cei 16 candidaţi au reuşit să-l promoveze.   

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: