Restricții ridicate la podul de la Turcinești. Lucrările continuă!

Restricțiile de tonaj la podul din Turcinești au fost ridicate de la sfârșitul săptămânii trecute. Astfel, podul poate fi traversat și de mașini mai grele de cinci tone. Lucrările la consolidarea pilonilor încă nu au fost finalizate din cauza unor probleme pe care muncitorii le-au identificat pe parcurs.

Firma constructoare a identificat mai multe probleme la pilonii podului de la Turcinești, iar termenul de finalizare a lucrărilor se mai prelungește până la sfârșitul acestei luni, a declarat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj: „Suntem în termenul de execuție. Pe 21 sau 25 noiembrie, este termenul final. După ce s-au făcut toate amenajările, s-au descoperit lucruri care nu au fost prevăzute inițial. Pilele 4 și 5 sunt afectate pe anumite porțiuni și se lucrează și la acestea”.

Totodată, de la sfârșitul săptămânii trecute, a fost ridicată și restricția de tonaj. „S-a ridicat și restricția de cinci tone. Se poate circula fără probleme pe el acum. Săptămâna aceasta se face o nouă evaluare a lucrărilor, a stadiului de execuție. Sunt suficienți bani pentru a continua lucrarea”, a mai declarat Cosmin Popescu.

Pentru această lucrare, autoritățile din Gorj au reușit să atragă nouă milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului. Banii care nu vor fi cheltuiți vor fi restituiți statului.

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: