SENTINŢĂ: Dovada că „Mafia fierului vechi” din CEO nu există!

Cei doi salariați, Constantin Ciorei și Gheorghița Trăsnea, dați afară de la Complexul Energetic Oltenia după ce li s-a imputat dispariția a aproape 3.000 de tone de fier vechi au șanse mari să revină la slujbele lor. Ei au fost achitaţi de Judecătoria Târgu Jiu, dar sentinţa poate fi atacată.

Constantin Ciorei și Gheorghița Trăsnea, unul gestionar și altul șef de depozit, au fost reținuți în vara lui 2013 pentru 24 de ore, ei fiind considerați responsabili de dispariția unei cantități atât de mari din depozitul pe care îl aveau în gestiune. Practic, cei doi erau considerați ca fiind „Mafia fierului vechi” din CEO, gluma fiind bună în condițiile în care este evident pentru oricine că un bărbat și o femeie nu aveau cum să facă o cantitate atât de mare să dispară peste noapte.

Achitare

Reținerea celor doi nu a fost urmată de o arestare preventivă, ci de un control judiciar, ieri ambii primind achitare din partea instanței de judecată. „Achită inculpaţii Trăsnea Gheorghiţa şi Ciorei Constantin (...) lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă SC Complexul Energetic Oltenia SA”, a stabilit Judecătoria Târgu Jiu. Verdictul are la baza o explicație simplă, menționată de magistrați pentru a înlătura eventuale speculații. „Faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii”, se menționează pe pagina de internet a instanței de judecată, sentința putând fi atacată cu apel, lucru pe care probabil procurorii îl vor face în perioada următoare. Sentința de ieri vine în contextul în care prejudiciul din dosar este de aproape 1,9 milioane lei, cele 3.000 de tone de fier vechi fiind parte dintr-o cantitate mult mai mare, de 30.000 de tone provenită din dezasamblarea unor grupuri energetice nefuncționale în cadrul termocentralei de la Turceni. Cea mai mare parte din cantitatea respectivă a fost valorificată, unitatea încasând bani buni pe 27.000 de tone, despre cele 3000 de tone dispărute fiind puține șanse să se mai afle unde au ajuns, dată fiind sentința de ieri. Dosarul a vizat inițial mai multe persoane, dar una dintre ele, Sorin Dinu, fost șef al paznicilor din Turceni, a fost reangajat în cadrul CEO după ce ancheta penală nu a probat vreo vinovăție a sa. Bărbatul era acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dar, în cele din urmă, anchetatorii au dispus neînceperea urmăririi penale și, ca urmare, CEO a trebuit să îl reangajeze pe Dinu și să îi plătească și drepturile salariale pe care nu le-a încasat în perioada în care contractul de muncă i-a fost suspendat pe motiv de anchetă.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: