Sindicatul lui Mija şi o grădiniţă, obligate să se mute în alte spaţii

Sediul Grădiniţei cu Program Normal „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu precum şi al sindicatului din învăţământ condus de către Vasile Mija vor fi mutate vrând-nevrând în alte spaţii. Primăria a pierdut procesul intentat de către proprietarul imobilelor în cauză şi va trebui să elibereze spaţiul.

În urmă cu un an Biblioteca pentru copii situată în apropierea Palatului Copiilor din Târgu Jiu a fost mutată după ce proprietarul a revendicat imobilul unde aceasta funcţiona. Acum, aceeaşi persoană trebuie să intre şi în posesia clădirii unde funcţionează o grădiniţă şi Uniunea Sindicatului Liber din Învăţământ,  motiv pentru care Inspectoratul Şcolar caută spaţii pentru noile sedii. „În aceste condiţii vom face toate diligenţele astfel încât să găsim un nou spaţiu unde sindicatul să-şi desfăşoară activitatea. Spaţiul la care ne-am gândit poate să fie în incinta Inspectoratului Şcolar sau altă clădire unde se desfăşoară activităţi de instrucţie şi educaţie. În ceea ce priveşte grădiniţa cu program normal „Tudor Vladimirescu”, cei de la primărie au spus că au contract de închiriere şi pentru următorii doi ani, astfel că în această privinţă nu este o grabă”, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector adjunct Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

Sindicatul nu a plătit niciun leu primăriei drept chirie pentru spaţiul unde îşi desfăşoară încă activitatea. Inspectoratul Şcolar precum şi Primăria Târgu Jiu vor analiza în perioada următoare situaţia pentru a găsi o soluţie. Copiii nu pot rămâne fără grădiniţă, iar sindicaliştii spun că au nevoie de o adresă stabilă.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: