Spargere la depozitele MB! 50 de tone de motorină, aruncate!

Au aruncat 50 de tone de combustibil pentru a fura bazinele de inox în care erau depozitate. Este vorba de patru tineri din Târgu Jiu, care au dat o spargere la fostele depozite de băuturi alcoolice MB, unde în prezent este o instalaţie de carburant biodiesel. Depozitul nu era păzit, astfel că hoţii au dat mai multe spargeri în perioada 1-10 aprilie.

Poliţia a fost sesizată cu privire la furturi în după-amiaza de 10 aprilie. Persoane necunoscute au sustras dintr-un depozit neasigurat cu pază, situat în cartierul Romaneşti la fostele depozite de băuturi alcoolice MB, şapte bazine inox în care se aflau 50 tone de  motorină, robinete de inox şi două filtre etanol, prejudiciul creat fiind în curs de estimare.

În data de 11.04.2013, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au acţionat pe raza municipiului, ocazie cu care au fost depistaţi, identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări suspecţii S.E., de 21 ani, P.I., de 16 ani, C.G., de 22 ani şi U.I., de 15 ani, toţi din localitate.

„Din cercetări s-a stabilit că în perioada 01-10.04.2013, aceştia în repetate rânduri, au sustras din incinta depozitului din Târgu-Jiu, cartier Romaneşti, 6 rezervoare din inox, capacitate 8000 - 10000 litri, deversând în prealabil conţinutul de peste 50.000 litri carburant biodiesel. Până în prezent au fost recuperate 2 rezervoare pe care autorii le vânduseră cu peste 2500 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208-209 din C.P.”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Faţă de S.E., P.I., şi C.G., s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare preventivă din cadrul I.P.J. Gorj, urmând ca în data de 12.04.2013 să fie prezentat a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă.

RECIDIVĂ

Totodată, din cercetări s-a stabilit şi faptul că în data de 09.03.2013, minorul U.I., împreună cu I.A., de 15 ani, din localitate, sunt autorii agresiunii fizice comise asupra numitului O.M., din Tg-Jiu, dosar rămas iniţial cu autori neidentificaţi.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: