Stanca: „Nu mă sperie concurenţa, nu mai am 20 de ani!”

Portarul pandurilor Răzvan Stanca consideră împrumutul său la Steaua un pas înainte în cariera sa şi mulţumeşte celor de la Pandurii că s-au gândit la binele lui în situaţia dificilă prin care trece echipa din Târgu Jiu. Acesta se pregăteşte deja cu Steaua, iar împrumutul său a venit pe neaşteptate deşi nu se pusese deloc problema unei astfel de înţelegeri cu Steaua. Dorit de Dinamo, şi acum şi anul trecut, dar şi de Rapid, Stanca a ajuns la cea de-a treia echipă de top bucureşteană graţie bunelor relaţii de colaborare între conducerile celor două cluburi.

Stanca a fost pentru Pandurii unul dintre cei mai buni jucători ai sezonului trecut până la accidentarea suferită la spate în ultimele etape. Apărarea bună a echipei gorjene i s-a datorat în cea mai mare parte, prezenţa lui Stanca între buturi contribuind la obţinerea numeroaselor rezultate de egalitate obţinute de Pandurii. În absenţa lui Stanca Pandurii vor avea serioase probleme în compartimentul portarilor unde au rămas doar cu Mingote şi rusul Livshit, ultimul evoluând doar la echipa a doua.  Stanca este împrumutat doar pe un an celor de la Steaua, dar echipa din Ghencea va avea prima opţiune la achiziţionarea definitivă a sa. „E vorba de un împrumut cu o opţiune de cumpărare peste un an, încă nu ştiu sigur, sper să se rezolve în zilele următoare”.

Stanca nu se teme de concurenţă

Noua achiziţie a Stelei a vorbit ieri despre transferul său la una dintre cele mai bune echipe din prima ligă precizând că acesta reprezintă un pas înainte pentru cariera sa. Stanca spune că nu se teme de concurenţă, aceasta fiind benefică echipei: "Acest transfer sper să fie încă un pas înainte pentru cariera mea. Orice jucător îşi doreşte să joace într-o cupă europeană, mai ales în Liga Campionilor. E clar că transferul meu la Steaua e un pas în faţă. Nu mă sperie concurenţa cu Zapata şi Tătăruşanu, nu mai sunt un puşti să-mi fie frică. Concurenţa este benefică echipei, nu mă sperie aşa ceva pentru că nu mai am 20 de ani”. În ceea ce priveşte faptul că el şi Păcurar vin de la o echipă retrogradată, Stanca a cerut presei să nu judece după acest criteriu, în ceea ce-l priveşte retrogradarea neputându-i fi imputată prea mult pentru că el a fost unul dintre fotbaliştii care şi-au făcut datoria: „Va trebui să fim judecaţi pentru prestaţiile pe care le vom avea în teren şi nu din cauză că venim de la o echipă retrogradată, Pandurii Târgu Jiu.

Doar meciurile vor demonstra dacă eu şi Alex Păcurar avem faţă de Steaua. Dacă venim de la Pandurii nu înseamnă că nu avem valoare”.

Zapata are probleme medicale

Steaua l-a luat pe Stanca de la Pandurii deoarece Zapata s-a îmbolnăvit în vacanţa petrecută în Columbia. Columbianul a revenit de patru zile în ţară şi a observat că are probleme cu stomacul, având diaree şi dureri cum ar fi cele după o indigestie. Marţi dimineaţa a efectuat vizita medicală, iar după-amiaza nu a participat la antrenament deoarece s-a simţit din nou deranjat la stomac. Ieri, el a fost dus la spital pentru a i se face anumite teste, rezultatul lor fiind ţinut secret de stelişti. Singura informaţie certă care a răzbătut a fost aceea că portarul columbian s-a ales cu un microb necunoscut contractat în ţara sa natală.

Zapata e suspect că ar avea o boală denumită în lume drept "sprue tropical", o maladie cu cauză necunoscută care afectează în special locuitorii ţărilor temperate, aşa cum e România, şi care călătoresc în ţări tropicale sau subtropicale, precum Columbia. "Sprue tropical" e responsabil de o proastă digestie şi de un defect de asimilare a nutrimentelor. Practic, Zapata ar pierde în greutate pentru că organismul său nu mai asimilează vitaminele şi mineralele. Se spune că tratamentul poate dura minimum şase luni, timp în care pacientul trebuie să ia anumite medicamente, unele dintre ele putând să conţină substanţe pe care FIFA le-a inclus pe lista celor interzise. Situaţia lui Zapata e destul de gravă şi a fost confirmată ieri de mutarea pe care a făcut-o Piţurcă. Imediat a obţinut de la Condescu împrumutul lui Răzvan Stanca, portar pe care l-ar fi dorit şi Ioan Andone la Dinamo. Stanca a fost prezent ieri la antrenamente şi va semna înţelegerea cu roş-albaştrii, care se va întinde până în vara anului următor.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: