Sute de profesorii înscrişi la gradele didactice şi la definitivat

Aproximativ 1000 de dascăli şi-au manifestat intenţia de a-şi da gradele didactice şi examenul de definitivat în vara anului viitor. Potrivit reprezentanţilor ISJ Gorj, numărul cadrelor didactice care vor susţine definitivatul va creşte, întrucât înscrierile au început de doar câteva zile.

Înscrierile pentru gradele I şi II s-au finalizat, peste 800 de dascăli gorjeni depunându-şi dosarele în acest sens. În urmă cu câteva zile au început şi înscrierile pentru examenul de definitivat. „Până în momentul de faţă, la nivelul judeţului Gorj, s-au înscris 879 de cadre didactice pentru gradele I, II şi definitivat. Înscrierile pentru gradele didactice s-au finalizat, în următoarele trei săptămâni continuând înscrierile pentru examenul de definitivat”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. 

Cadrele didactice din Gorj care vor să susţină examenul de definitivat în vara anului viitor vor trebui să se înscrie până pe data de 21 noiembrie. Dosarele se vor depune la unităţile de învăţământ la care predau, urmând ca ulterior să fie transmise la Inspectoratul Şcolar. Potrivit calendarului stabilit de MEN, între 19 decembrie 2014 şi 5 iunie 2015 se vor efectua cele două inspecţii la clasă. Proba scrisă se va susţine în 9 iulie, cu subiecte unice pentru toată ţara, elaborate de Centrul Naţional de Examinare şi Evaluare. Rezultatele se afişează în 14 iulie, iar contestaţiile se depun în intervalul 14 -15 iulie. Notele finale, după recorectarea lucrărilor contestate, vor fi făcute publice în 18 iulie.

„Metodologia este aceeaşi cu cea de anul trecut. Definitivatul în învăţământ poate fi obţinut la una dintre specialităţile înscrise pe diplomele pe care candidatul le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de învăţământ. Pentru a putea fi considerate admise, cadrele didactice trebuie să obţină minim nota 8”, a mai precizat Georgeta Popescu. Profesorii care nu promovează examenul nici a treia oară nu vor mai avea dreptul să se titularizeze în învăţământ, fiind obligaţi să ocupe doar posturi pe perioade determinate de timp.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: