Tot mai multe accidente cu şoferi băuţi

Poliţia nu reuşeşte să convingă gorjenii să nu se mai urce la volan băuţi, deşi zilnic sunt ridicate permise pentru această infracţiune. Aproape zilnic astfel de şoferi produc accidente, dar sunt şi şoferi opriţi la timp de poliţişti.

Un tânăr din Negomir s-a proptit cu maşina într-un stâlp al reţelei electrice, în urma impactului şoferul ajungând la spital la Târgu Jiu cu răni care nu-i pun însă în pericol viaţa. Motivul accidentului îl reprezintă, printre altele, consumul de alcool. „La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă constituită la nivelul subunităţii care a efectuat cercetarea locului faptei, constatând că S.C., de 24 ani, din comuna Negomir, judeţul Gorj, în timp ce conducea autoturismul din direcţia Negomir către Borăscu, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, iar într-o curbă periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător, a pătruns pe contrasens, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de electricitate de pe marginea drumului. (…) Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,64 mg/litru alcool pur în aerul expirat”, a comunicat IPJ Gorj, şoferul urmând să fie anchetat penal.

Dosar penal pentru două infracţiuni

Cam la aceeaşi oră la care viteazul din Negomir se înfigea cu maşina într-un stâlp, sâmbătă dimineaţa pe la 4.15, la Novaci agenţii rutieri reuşeau să oprească la timp un individ care era şi mai băut la volan. Ghinionul lui au fost numerele de înmatriculare pentru care a fost tras iniţial pe dreapta. Primul contact cu poliţiştii le-a cam strâmbat acestora nasul, etilotestul arătând apoi ceea ce nimeni nu şi-ar fi dorit. „Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj au identificat în trafic pe Z.G., de 46 ani, din oraşul Novaci, judeţul Gorj, în timp ce conducea autoturismul pe DN 67 C, pe raza oraşului Novaci, judeţul Gorj, având plăcuţele cu numerele de înmatriculare expirate şi o concentraţie de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spitalul orăşenesc Novaci unde i-au fost recoltate doua probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice şi având o concentraţie alcoolică peste limita legală”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: