TÂRGU JIU: Încasări mari la taxele locale, mici la amenzile de circulaţie

Autorităţile locale din Târgu Jiu se laudă cu un grad ridicat de încasări la bugetul local. Mai bine de jumătate din sumele datorate de contribuabilii gorjeni au fost achitate în primul trimestru. Pentru recuperarea tuturor sumelor datorate de cetăţeni, au fost emise  câteva zeci de mii de somaţii şi titluri executorii.

Reprezentanţii Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu Jiu spun că anul acesta stau mai bine la capitolul încasări. Acest lucru se datorează şi faptului că mare parte din cetăţenii din Târgu Jiu şi-au achitat impozitele pentru a beneficia de reducerea cu 10 procente. Aproape 1000 de persoane în plus faţă de anul precedent şi-au plătit dările integral, pentru tot anul în curs. „Am avut rezultate foarte bune, am încasat peste 60% din veniturile proprii ale muncipiului Târgu Jiu în primele trei luni ale anului. Am încasat 62 de milioane lei din 106 milioane. Raportat la principalele impozite şi taxe pentru care am acordat bonificaţia de 10% am încasat 11,4 milioane de lei din 22, 9 milioane, puţin peste 50% din veniturile totale cu menţiunea că anumite impozite cum ar fi cel pe clădiri am avut un procent de 59%. Media celor trei impozite pentru care am acordat bonificaţia este de 50%”, a declarat Mariana Budulan, şeful Direcţiei de Taxe şi Impozite Târgu Jiu.

Mare parte dintre contribuabilii din Târgu Jiu au preferat să-şi plătească taxele şi impozitele direct la ghişeeşe Direcţiei, doar 62 de persoane au plătit prin sistemul naţional electronic de plăţi, pus în aplicare din 2012.

Pentru primul termen de plată a taxelor şi impozitelor, Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu a emis 22.000 de somaţii şi titluri executorii.

Muncă în folosul comunităţii pentru anularea amenzilor

La capitolul încasări ale sumelor aferente amenzilor de circulaţie situaţia nu mai este aşa de roză. Zeci de miliarde de lei vechi are în acest moment municipalitatea de recuperat de la şoferii neatenţi. „Situaţia este în continuare la fel ca în anul precedent, am intrat în acest an în bugetul nostru cu sume de 70 de miliarde lei vechi, reprezentând amenzi stabilite persoanelor fizice în decursul anilor pe care n-am putut să le recuperăm. Sunt demersuri zilnice pentru tranformarea acestor amenzi în muncă în folosul comunităţii, unele se sting pentru că au şi prestat munca şi sunt cazuri în care anulăm aceste debite”, a precizat Mariana Budulan. 

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: