Ultima speranţă de salvare pentru Pandurii

Pandurii joacă sâmbătă ultima carte pentru a mai rămâne în Liga I pe criteriul sportiv şi poate ultimul meci din prima ligă din acest an. Gorjenii vor disputa meciul cu Unirea Alba Iulia de la ora 16:30, aceiaşi oră la care se dispută şi celelalte partide ale echipelor angrenate în luptă pentru salvarea de la retrogradare. Practic meciul cu Unirea Alba Iulia poate aduce miraculoasa salvare în cazul unei victorii dar o victorie nu mai garantează salvarea, aceasta depinzând acum şi de rezultatele de la Iaşi şi Severin.

Ieri jucătorii de la Pandurii au primit la antrenament vizita fostului căpitan, Florin Stângă, care i-a încurajat să creadă şi în această ultimă şansă de salvare. La fel ca şi antrenorul Florin Bejinaru, Stângă şi-a încurajat foştii şi poate viitorii colegi, pentru că nu a semnat încă cu nici o echipă din ţară, să lupte până la final.

„Ne dorim foarte mult victoria, din păcate chiar dacă vom câştiga această ultimă bătălie putem pierde războiul pentru că celelalte contracandidate ale noastre joacă acasă contra unor adversari accesibili”, a spus ieri antrenorul Bejinaru care şi-a mobilizat elevii să creadă într-o victorie.

Acesta crede că dacă Urziceniul şi-a asigurat locul doi, nu va mai depune un efort prea mare la Iaşi unde şi Poli luptă pentru salvare. „La partida dintre Craiova şi Oţelul, Universitatea a arătat că poate să câştige pe teren propriu. Se poate întâmpla orice, e posibil să piardă şi Iaşiul şi Craiova”, a mai spus Bejinaru adăugând că şi locul 15 este de luat în calcul în situaţia în care se află acum Pandurii: „Vom lupta şi pentru locul 15, e o eventualitate în cazul în care o altă echipă nu primeşte licenţa. Ne agăţăm de acest criteriu şi să încercăm să prindem acest loc 15 care totuşi nu ne va garanta locul în Liga 1 şi pentru la anul”. Chiar dacă joacă sâmbătă contra unei formaţii deja retrogradate, gorjenii ştiu că Unirea este o formaţie care a avut evoluţii bune acasă în acest retur. Fotbaliştii de la Alba Iulia au marcat multe goluri pe teren propriu unde au câştigat  chiar şi cu Steaua,  fiind o echipă imprevizibilă.

În ceea ce priveşte lotul care se va deplasa azi spre Alba Iulia, acesta nu îi va avea în componenţă pe Martinovic şi Stanca, accidentaţi în continuare dar nici pe Rusu şi Murgan care sunt suspendaţi.  „Avem unele probleme în alcătuirea lotului, Murgan şi Rusu sunt suspendaţi, iar Martinovic este incert. Am luat doi jucători de la echipa a doua, Pleaşcă şi Rada. Aceştia au jucat şi la naţionala de tineret a României din Portugalia sub comanda lui Emil Săndoi şi sunt într-o formă bună. Sper să putem conta pe ei”, a precizat antrenorul Bejinaru.

Acesta se plângă însă de faptul că moralul jucătorilor e afectat şi nu mai este acelaşi dinaintea meciului cu Timişoara când o remiză era privită ca un rezultat pozitiv. Bejinaru spune că a încercat să le ridice moralul în ultima săptămână pentru ca ei să fie capacitaţi la maxim pentru ultima etapă.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: