UM Sadu, afectată de datoriile istorice

Uzina Mecanică Sadu lucrează de o săptămână la capacitate şi are asigurate comenzi până în luna martie 2011. Marcel Hoară, administratorul special al uzinei, a spus că unitatea ar fi făcut 14 miliarde de lei profit de la începutul anului, dacă nu ar fi afectată de datoriile istorice. Datorii produse de „tagma jefuitorilor”, aşa cum a numit Hoară pe cei care au condus uzina în perioada 2000 – 2009.

Marcel Hoară are planuri mari pentru UM Sadu. Cei un milion de euro investiţi anul trecut în retehnologizare produc roade. Uzina lucrează la capacitate, calitatea producţiei a crescut şi 95% din producţie merge la export, Departamentul de Stat American fiind principalul beneficiar. Aceştia ar fi parametrii în care lucrează acum uzina, după cum a declarat Marcel Hoară. Şi pentru acest an, Ministerul Economiei a aprobat un milion de euro pentru investiţii.

Producţia aduce noi locuri de muncă

Marcel Hoară a declarat că şi-a propus întinerirea personalului la UM Sadu. „Anul trecut, când am preluat administrarea uzinei, am găsit 600 de oameni în prag de concediere, cu preavizele în mână. Acum au de lucru şi, mai mult, s-au făcut şi angajări. Ne-am propus să întinerim echipa, pentru că am observat că noii angajaţi au o productivitate de 300% faţă de cei aflaţi în prag de pensionare. Şi pentru că sunt angajaţi care se vor pensiona cât de curând, vom aduce tineri”, a spus Hoară.

Administratorul special al UM Sadu a spus că intenţionează să încheie contracte cu beneficiarii producţiei pe trei ani, pentru a uzina să îşi poată face un plan de dezvoltare. Acesta a ţinut să precizeze că lucrurile sunt departe de a fi roz, dar cu multă muncă din partea angajaţilor se vor îmbunătăţi. „Vă spun fără ezitare că în perioada 2000-2009 UM Sadu a pierdut o mie de miliarde din cauza contractelor păguboase şi pentru asta sunt responsabili toţi cei care au condus uzina în această perioadă. În prima parte a acestui an puteam raporta un profit de 14 miliarde dacă nu ar fi fost datoriile istorice, lăsate de această tagmă a jefuitorilor”, a concluzionat Hoară.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: