Şanse slabe să se reia competiţiile la judeţ şi juniori

Cu toate că optimismul responsabililor de la nivel naţional e mare, la nivel de judeţe, şefii AJF-urilor sunt sceptici în ceea ce priveşte reluarea fotbalului. Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, a precizat că nu se pot relua competiţiile dacă nu se schimbă protocolul medical actual.

Protocolul medical impus de FRF şi ministerele de specialitate pentru disputarea meciurilor de fotbal în eşaloanele 1, 2 şi 3 nu poate fi aplicat la echipele de judeţ şi la cluburile de juniori, unde nu există fonduri atât de mari pentru a se efectua teste PCR la 14 zile.

Președinții de AJF-uri din ţară au luat parte la o şedinţă online cu şefii federaţiei şi și-au expus punctul de vedere, aceştia fiind de părere că  este mult prea costisitor pentru forurile fotbalistice județene să reia întrecerile.

Preşedintele AJF Gorj, Mihai Prunariu, a luat parte la şedinţă şi a explicat pentru membrii asociaţiei punctul de vedere al FRF. „FRF a făcut o adresă către ministerele responsabile pentru schimbarea protocolului medical şi înlocuirea testelor PCR, care sunt foarte scumpe, cu teste simple antigenice sau, în cazul în care ne vaccinăm să nu mai fie nevoie să facem acele teste. Pe lângă faptul că trebuie testaţi la două săptămâni toţi jucătorii, staff-ul tehnic, arbitrii şi observatorii şi toţi cei implicaţi în organizare, acestea sunt şi foarte scumpe”, a explicat preşedintele AJF Gorj, care este sceptic că se pot relua competiţiile în curând: „N-am găsit încă o soluţie la toate aceste probleme şi la fel ca noi, toţi colegii din ţară au mari probleme iar, în cazul în care acest protocol medical va rămâne nu vom putea începe competiţiile la nici un nivel, nici măcar la juniori, chiar dacă ei încep acum şcoala în clase, în spaţii închise, dar, din cauza acestui protocol, în aer liber noi nu putem relua competiţiile”.

Cert este faptul că echipele din judeţ nu au bani pentru testele PCR şi, dacă  FRF nu va face demersuri ca testarea să se desfășoare după alți parametri, aceste teste obligatorii nu vor putea fi efectuate şi competiţiile nu ar avea cum să se mai desfăşoare.

Vizualizări: 488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: