Vârstnicii, sărbătoriţi şi la Turburea

Autorităţile locale de la Turburea vor marca şi în acest an Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice. Aproximativ 250 de localnici, cu vârste de peste 50 de ani, vor participa la o masă festivă organizată de primărie. Este al doilea an în care autorităţile organizează o astfel de acţiune, iar edilul local spune că va transforma această sărbătoare într-o tradiţie.

Vârstnicii din comuna Turburea vor avea şi anul acesta un prilej de bucurie. Asta pentru că autorităţile locale au găsit fonduri pentru a repeta petrecerea organizată anul trecut cu prilejul Zilei Internaţionale a persoanelor vârstnice. Pe data de 1 octombrie, începând cu orele 17.00, aproximativ 250 de bătrâni sunt aşteptaţi la o masă festivă ce va avea loc în cantina primăriei. „Anul trecut, am organizat pentru prima dată Ziua Vârstnicilor. A fost petrecere la care oamenii s-au simţit foarte bine, iar acţiunea a fost foarte apreciată. Chiar dacă fondurile primăriei sunt insuficiente pentru nevoile comunităţii am decis să organizăm şi anul acesta o masă festivă în cinstea persoanelor vârstnice din comună, ca un gest de respect şi afecţiune. Am trimis deja invitaţii la circa 250 de persoane”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Distracţia şi voia bună vor fi asigurate de o formaţie de muzică populară. „Pentru câteva ore oamenii uită de problemele lor zilnice, iar la loc de cinste stă voia bună şi distracţia. Aşa că am invitat o formaţie de muzică populară pentru ca vârstnicii să aibă parte de o petrecere în adevăratul sens al cuvântului. Intenţionăm ca în fiecare an să-i sărbătorim pe vârstnici, iar petrecerea să devină o tradiţie”, a mai precizat primarul Bârcă.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: