Vezi ce nereguli a găsit comisia de sănătate la UPU Târgu Jiu

Comisia formată din reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău a părăsit ieri Unitatea de Primiri Urgenţe de la Târgu Jiu. În urma controlului efectuat, comisia de sănătate a pus pe tapet o problemă serioasă cu care se confruntă Spitalul Județean Gorj. Potrivit directorului Vasile Stănculete, comisia de sănătate de la Buzău a cerut o regrupare a secțiilor în locația spitalului de la Tudor. Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, consideră că acest aspect nu este tocmai unul foarte grav.

Managerul spitalului județean Gorj, Vasile Stănculete, a declarat ieri că în urma controlului efectuat la UPU a fost constatată o singură deficiență. Este vorba de proasta organizare a secțiilor și asta pentru că spitalul are trei locații în Târgu Jiu. Acest aspect îngreunează transferul bolnavilor de la urgențe pe secții. ”Nu au fost constatate deficiențe majore. De fapt, ni s-a recomandat ca secțiile neurologie, cardiologie și pediatrie să fie mutate în spitalul de pe Tudor unde avem UPU. Asta pentru că aceste patologii sunt cele mai frecvente în cazurile de urgență. Practic, acest lucru este foarte greu de realizat. Sunt două variante, ori mutăm UPU la spitalul 700, ori aducem secțiile de acolo la spitalul de pe Tudor”, a declarat Vasile Stănculete, managerul spitalului județean. Acesta a adăugat că problema era deja cunoscută și de mai-marii sănătății însă este foarte greu de pus în practică. ”Asta înseamnă noi investiții pe termen lung și va fi foarte greu de realizat”, a adăugat Stănculete.

GRAVITATE

Președintele Consiliului Județean Gorj, în subordinea căruia se află spitalul, a precizat ieri că problema nu este tocmai una foarte gravă. ”În urma controlului, deficiențele înregistrate nu ridică mari probleme. Și în locația de la 700 se asigură foarte bine urgențele pe aceste secții. Este foarte bine că nu sunt probleme mai mari”, a declarat Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: